Pewnie takie co z TIRa spadly :|
Wersja do druku
Pewnie takie co z TIRa spadly :|
Ja tego wszystkiego nie rozumiem !!. Jak komuś nie zależy dodatkowo na zasilaniu to może lepiej oblepić 350D modeliną...złapać jak miękkie , poczekać jak stwardnieje i lepszej ergonomii nikt nie wymyśli. :)
Moim zdaniem grip pomaga 350 głównie przy kadrowaniu poziomym (przedłuża uchwyt). Natomiast przy pionowym 350 z gripem leży w ręku tak jak w poziomie bez. W aparatach większych nie ma specjalnych różnic między uchwytem gripa w pionie i poziomie - tutaj jest, dlatego że grip jest krótki.
Huh? Za krótki? 350-ka z podpiętym gripem robi się aparatem praktycznie zbudowanym na bazie kwadratu (wyjąłem aparat z torby, żeby sprawdzić). Nie rozumiem więc jakim cudem "grip jest za krótki"? Skoro długość uchwytu (i jego wyprofilowanie) jest podobne w obu płaszczyznach?
jak ktos jest zainteresowany to mam nowe .....do 350D za 509,-
pozdrawiam
Jak dla mnie grip jest ok - dobrze się go trzyma i zasilanie jest na dłużej - co do wielkości to pomimo iż mam 193 cm jest dla mnie w sam raz
Moim zdaniem 350D jest bardzo wydajnym aparatem, a jak wiemy akumulatory do niego chodza na allegro za ok 30zł. Zatem bez sensu wydaje mi sie kupowanie battery-packa/gripa jezeli zalezy nam tylko na wydluzeniu czasu dzialania. Nie bardzmy az tak leniwi - wyjecie jednego akumulatora i wlozenie drugiego nie jest az tak czasochlonne. Jesli chodzi zas o wygode to nie ma innego wyjscia jak sprawdzenie tego własną macką w sklepie, u kolegi, u złodzieja, etc... Ja mam małe rączki i nigdy nie narzekałem na ergonomie 350D - jest jakby na mnie szyty ;) Natomiast rozumiem czemu ludzie z duzymi dłońmi narzekają, ale nie potrafie zrozumiec dlaczego kupili ten właśnie aparat... Reasumując: battery-grip - tylko dla wygodnickich lub niebogatych szpanerów ;) (bogaty kupiłby spaślaka)
i dajesz radę położyć wszystkie palce (5) na aparacie? ;)Cytat:
Zamieszczone przez Trolu
bo ja też nie mam za wielkich łap, ale nie daję rady i ostatnio po dłuższej imprezce bez gripa miałem już odciski na małym palcu... :?
dlatego wg mnie grip to jednak konieczność, a dodatkowe guziki i zasilanie - miły dodatek. i też dobrze, że sam aparat - po odkręceniu gripa - nie jest za wielki, bo to czasami też może się przydać.
brutto na fv?Cytat:
Zamieszczone przez toni
Właśnie, jak za małe body kup 20D a dołączanie do 350D gripa to taki "tuning" aparatu pod wersję PROFI............ :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Trolu