"Użytkownicy aktualnie czytający ten wątek: 17 (7 użytkownik i 10 gości)"
HAHAHA !
Kombajn ruszył;)
Wersja do druku
"Użytkownicy aktualnie czytający ten wątek: 17 (7 użytkownik i 10 gości)"
HAHAHA !
Kombajn ruszył;)
Póki co to Canon USA wycofał ze sprzedaży wszystkie modele analogowe poza EOS 1v.
Z plotek to mówi się, że w testach jest od jakiegoś czasu 400/4.
http://www.canonrumors.com/2008/10/18/canon-eos-1di/ - 22fps ;)
A new electronic mirror?! Qué cosa!
Wydaje mi sie, ze moze to byc rozwiazanie podobne do tego zastosowanego w analogowym EOS 1RS (akronim od Rapid Shutter). Podczas zdjec w szybkiej serii lustro pozostaje nieruchome ale staje sie za to polprzeposzczalne. Stosunek transmisji swiatla do jego odbicia jest regulowany przylozonym napieciem (lustro jest takim all-solid-state device, gdzie odpowiednia inzynieria warstw materialu daje takie efekty).
mowie na podstawie tego, ze ja lubie APS-C, nie potrzebuje wiecej niz 8MP, z tego co pisza maja byc bardzo malo szumy, AF lepszy niz w 1D MKIII +kilka tam przydatnych bajerkow widze, wiec ideal ;] a 22kl/s... to za duzo, ale pewnie wprowadziliby wolniejsze tryby i by sie do 10 zmniejszylo :)
Ja chyba też;) zresztą Canon 1DMk III pobijał rekordy szybkosci własnie ze wzgledu na niewielka rozdzielczość. jesliby obnizyc ja o kolejne 2Mpix, do tego dać 2x procek Digic IV i mamy demona szybkości:-)
Mi taka szybkość raczej nigdy nie bedzie potrzebna, bo nie fotografuję pocisków wystrzelonych z karabinów wyborowych Dragunow, lecących z predkoscia 2,5 macha:-)