:) słuszna uwagaCytat:
Zamieszczone przez snow
ale jest nas więcej, dużo więcej. Czy ktoś ma DSLRa z dobrze działającym AF?
Pytam poważnie ale tak naprwdę dobrze, wszystkie punkty i prawidłowy rozkład GO?
Pozdr
Sebastian
Wersja do druku
:) słuszna uwagaCytat:
Zamieszczone przez snow
ale jest nas więcej, dużo więcej. Czy ktoś ma DSLRa z dobrze działającym AF?
Pytam poważnie ale tak naprwdę dobrze, wszystkie punkty i prawidłowy rozkład GO?
Pozdr
Sebastian
np ja i 99% uzytkowikow DLSRow z tego forum :roll:Cytat:
Zamieszczone przez sebar1
Ja sobie niczego nie bede szukal bo "mnie to wali" (juz pisalem :twisted: ) jakie ty masz problemy z dslr'ami. Moj dziala tak jak powinien :mrgreen: Tym bardziej nie mam zamiaru niczego testowac.Cytat:
Tak... Wlasnie tak uwazam. Technologia i mechanizm dzialania AF'a nie zostal zmieniony. Wrecz przeciwnie. Test wlasnie po to zeby wkoncu skonczyc truc na to ze analogi to byly takie doskonale i bez wad.Cytat:
Czepia sie tacy co robili jakas nedzna trzysetka najmniejsze mozliwe odbitki dslr'a i slepia 100% (albo i lepiej) na monitorze pojedyncze pixele czy aby tam sie nie rozjechalo pare mm. A moze to nie tak? Moze to uzytkownik **** i nie umie obslugiwac aparatu? A moze to poprostu brak testow robionych na analogach? Zwlaszcza przez tych ktorzy nie potrafia takiego testu wymyslic i przeprowadzic?
Swietnie dzisiaj niektorym wychodzi przywalenie "ot tak" sobie kartki i robienie potem krucjaty jakie to WSZYSTKIE Canon'y nedzne. To co ze tego sprzedaja setki sztuk a to naglosnienie to pojedyncze przypadki.
No i bardzo fajnie. Ale nie pisz posiadajac jedno body jakie to wsdzystkie sa tandetne.Cytat:
Problem byl duzo razy poruszany. Masz serwis? Masz gwarancje? Idz z tym do tych ktorzy sie tym zajmuja. Jak Ci sie samochod popsuje to bedziesz odrazu scigal wszystkich uzytkownikow tej samej marki na forach za to ze Ci sie popsulo czy pojedziesz do mechanika?
O.K. to może inaczej, komu AF nie działa tak jak należy?Cytat:
Zamieszczone przez [DoMiNiQuE]
Ja tam się specjalnie nie zastanawiam, zrobiłem jeden test na BF/FF i coś tam było dobrze, nawet specjalnie nie analizowałem wyników :) Ale z tym że głebia jest 1/3 przed 2/3 za (czy na odwrót) to chyba było OK ;)Cytat:
Ja tam staram się robić fotki, lepsze, gorsze ale robić. Cały czas jade na środkowym punkcie i jakoś nie zauważyłem coby mi się ostrość nie zgadzała z wycelowanym punktem, a Canona kupiłem bo najtańszą miał lustrzanke. 8-)
Zachowales sie tak jak czlowiek, ktory wchodzac do irlandzkiego pubu krzyczy od progu ze belfast jest bublem (dobor kraju/piwa calkowicie przypadkowy ;-) )Cytat:
plech mam prosbe skoro cytujesz to nie zachowuj sie jak marny dziennikarz i nie sklejaj z 3 zdan jednego, w ktorym zawrzesz swoje mysli a nie osoby cytowanej.
Zapytam jeszcze raz. Ale, masz jakies wsparcie?Cytat:
u mnie dziala bardzo dobrze uzywany przeze mnie srodkowy punkt AF. GO ostrosci nie sprawdzalem bo...Cytat:
Cytat:
[QUOTE=gonzo44]Zachowales sie tak jak czlowiek, ktory wchodzac do irlandzkiego pubu krzyczy od progu ze belfast jest bublem (dobor kraju/piwa calkowicie przypadkowy ;-) )QUOTE]
Jestem posiadaczem Canona więc moje "wtargnięcie" tu jak i moje opinie są pełnoprwne. No chyba, że tu jakieś dziwne zasady panują.
Czytaj moje wypowiedzi jeszcze raz i ze zrozumieniem. Powoli.
Jeśli Twój aparat ostrzy dobrze to się ciesz albo jeszcze lepiej mi go sprzedaj mój ostrzy sobie czasem tam gdzie chce i czytając to jak i wszystkie inne fora nie tylko mi.
Potrafie robić zdjęcia (aspekt techniczny) i są one publikowne min. w czasopismach. Potrafię też robić zdjęcia 10D chociaż mam dwa obiektywy kótrych do współpracy z tym cackiem nie udało mi się zmusić ( w tym jeden Canona)
Nie będe jednak pisał, że Canon jest super bo nie jest. Ważne zdjęcia robię kilka razy a bardzo ważne tylko na MF i nie bardzo wiem dlaczego.
Co do serwisu to jak już pisałem są troche bezradni.
Czemu ty się czujesz atakowany gdy ja piszę o Canonie 10D? nie zrozumiem.
Może ci się trafiły akurat felerne egzemplarze? Przecież przy masowej produkcji zawsze są egzemplarze wadliwe i przy ilościach jakie Canon produkuje nie sądze aby każdy był sprawdzany. Najprościej sprzedaj i kup inne egzemplarze, moze ci się trafi dobry. A im większa produkcja to ilość felernych sztuk rośnie. Przecież nie ma takich rzeczy które przy masowej produkcji nie byłyby felerne. Jakby robili je na indywidualne zamówienie klienta to byś miał większą pewność że będzie wszystko OK. Nie wygłaszał bym opinii że wszystko co produkuje firma Canon jest złe i beznadziejne :roll: Tobie się trafił zły egzemplarz a jak widać na forum większości nie.
Witam
Rozpoczynając ten wątek nie było moją intencją kierowanie go w taką stronę.
Po prostu chciałem się podzielić moimi spostrzeżeniami co do
działania egzemplarza 20D który posiadam i być może znalezienia
odpowiedzi dlaczego tak się zachowuje.
Spora część zdjęć jakie robię to duża dziura i duża ogniskowa dlatego
dla mnie największe znaczenie ma precyzyjny AF.
Dodam może jeszcze że w portretowym pionowym ustawieniu aparatu
centralny punkt AF działa w miarę poprawnie,a przecież krzyżowy
czujnik powinien w jednakowym stopniu reagować na linie poziome
i pionowe (chyba że jeden z elementów tego krzyża jest mniej czuły).