-
Canon 50/1.8 przydał by się, ostatnie zdjęcie musiałem już ratować, bo kit za ciemny :( parametry tego zdjęcia to ISO 1600, 1/60s i ogniskowa 46mm + wbudowana lampa błyskowa. Poza tym głębia ostrości kit'a jest za duża :sad: Ale kiedyś napewno znajdą sie fundusze na lepsze szkiełko - oby jak najszybciej bo szykuje się w najbliższym czasie wiele sesji :razz:
A dziewczyny na zdjęciach to moje koleżanki - z mojej byłej szkoły :)
Ps. tak z ciekawości to czego się spodziewałeś po zobaczeniu nick'a :wink: ?
-
pewnie czegoś w stylu manga itp. :d mnie się przynajmniej twój nick z tym kojarzy
-
a może "jakuzzi"? dziewczyny w bąbelkach?:)))) albo "jak ouzo"... grecka anyżówka...jeśli dobrze schłodzona to pychota:)))...mafia japońska?:)))... hmmmm...a szkołę skończyłeś czy dyrektorkę chciałeś fotografować?:)))
-
No wiesz.. Yakuza to byla, a moze i nadal jest, japonski rodzaj mafii... Spodziewalem sie Japonczykow conajmniej :P, wzglednie Japonek ;) hehe
Uzywanego 50/1.8 dostaniesz za troszke ponad 200 zl, wiec ciułaj, ciułaj. Masz potencjał i warunki, więc szkoda, żeby to się zmarnowało, a z dobrym obiektywem może być tylko lepiej. :)
-
W tym roku skończyłem - dyrektorki nie było w szkole, tylko dyrektor :P Nick wziął sie od nazwy japońskiej mafii, kiedyś grałem w jedna grę (ogame), gdzie założyłem z znajomymi sojusz i tak go nazwaliśmy, spodobała mi się ta nazwa :)
Na Canona 50/1.8 będę odkładał, ale pierw opłacę studia, a z pracą ciężko teraz, cały czas szukam :(
Można prosić o jakieś uwagi odnośnie zdjęć, co się nie podoba lub ewentualnie co się podoba ? :) Bardzo mi zależy na opinii osób które znają się na fotografii lepiej niż ja :)
-
to ja się wypowiem, choć nie wiem czy znam się lepiej niż ty ;)
na dwójce jak dla mnie za ciemno
trójka bardzo fajna, widać, ze dziewczyna sympatyczna, dobre kadrowanie
4. - dobry kard, niestety widać trochę, że to wbudowana lampa ( sama sie borykam z tym problemem...).. czy mnie się wydaje, czy tło jest dośc konkretnie poruszone? a może to tylko złudzenie optyczne?
-
a ja zazdroszczę modelki, no i ostatnie najlepsze
-
Tym razem fotki z sesji w polu :)
5.
6.
-
Zdjecie szoste bardzo przyjemnie sie oglada, choc osobiscie kadrowalbym bardziej w prawo, aby oczy przesunac blizej mocnego punktu.
-
post #9 może jeszcze ciaśniej, nawet do kwadratu?