Witam,
oto moje pierwsze dokonania ze szklem.
Do wykonania tego foto uzylem stolu bezcieniowego, halogeny 2x1000W, 1 softbox, szary papier pakowy :), 50/1,4
Wersja do druku
Witam,
oto moje pierwsze dokonania ze szklem.
Do wykonania tego foto uzylem stolu bezcieniowego, halogeny 2x1000W, 1 softbox, szary papier pakowy :), 50/1,4
ja jestem słabym fotografem, i zazwyczaj pijam z kufla, nawet drinki, więc mogę się grubo mylić. Dla mnie bardzo słaba jakość jak na foto studyjne. Innych argumentów nie znajduję, bo idea fotografowania kieliszków jest mi zupełnie obca i niezrozumiała.
chyba za szarożółto
No i cos sporo ziarna widać, takiego nienajładniejszego. Akurat w tym przypadku nie wygląda to najlepiej ...
Pozdrawiam
No i kieliszek zawieszony w powietrzu.
Dzis pierwszy raz focilem na stole bezcieniowym wiec specjalnie nie podstawialem tla pod keliszek - z tlem faktycznie bylo by ciekawiej :)
Szaro bure wyszlo przez papier pakowy, ktory uzylem do likwidacji odbic.
A ziarno to wlasnie sam nie mam pojecia czemu sie pokazalo :(
Sprawdzilem oryginalnego RAWa i ma to ziarno. Raczej doswietlilem prawidlowo - moze to efekt z papieru pakowego :)
W wolnym czasie pofoce Whisky ( juz bez papieru pakowego ) bo to temat przyjemy a i po sesji pragnienie ugasi ;)))
ISO jakie? 1600?
J.
No nie - jesli dobrze pamietam, ISO 400
Stawiam jednak na papier pakowy... szczegolnie ze w tych samych warunkach focilem bron mysliwska i ziarna nie bylo !