Cytat:
Zamieszczone przez szymon400
do eos-a 3000 ten ob. byłby idealny
Wersja do druku
Cytat:
do eos-a 3000 ten ob. byłby idealny
zabol dzieki, już go licytuje :-)
Zaczynałem od EOSa 3000 z EF 38-76, obiektyw można kupić za 150 zł, ma mały zoom ale przez to jest dość dobry optycznie (myślę, że lepszy od 28-80), mechanicznie jest dość kiepski, ręczne ustawianie ostrości jest dość przykre (w porównaniu do np. 28-135 IS lub 17-40 L). Zaletą obiektywu (poza ceną) jest średnica filtra (52 mm) po dokręceniu UV i odwróceniu obiektywu filtr wchodzi idealnie w bagnet mocowania obiektywu (!), uzyskuje się przez to (bez kupowania specjalnego pierścienia) ciekawy obiektyw MAKRO, którym można fotografować od 2 cm. NA początek super.
Kolejnym godnym polecenia (ze względu na cenę i właściwości optyczne) jest 50/1.8 ale o tym była już mowa wcześniej (obiektyw też ma średnicę 52 mm !)
dann: W życiu bym tak nei zrobił!!!!!
MOżna niechcący:
*Porysować lustro
*naruszyć styki aparatu
Po to są przejściówki, aby nic się aparatowi nie stało....
!!!Dla wszystkich którzy chcą kupić w takiej cenie obiektyw:!!!
Bierzcie tylko i wyłacznie obiektyw 50/1.8. Ja go odrzuciłem na początku i zrobiłem wielki bład. Dopiero później obejrzałem fotki, które były świetne, poczytałem recenzje na jego temat i myślę że dokonałem dobrego wyboru. Zdjęć z mojego eosa jeszcze nie miałem okazji oglądać, ale na 99% będą bardzo dobre.
Czyli w tym przedziale cenowym najlepszy jest ten obiektyw.
Cytat:
To sie pospieszyles... o wiele rozsadniej jest polecac cos co sie juz osobiscie potestowalo.
Aha... zdjecia to robi fotograf a nie aparat czy obiektyw, wiec niekoniecznie musza byc bardzo dobre tylko dlatego ze zrobione 50 1.8 :p (w tym szkle bardzo latwo pomylic sie z GO, np f4 to czesto juz za krotka GO ).
vitez nie czepiaj się :p
planuje zrobić sesje portretowa tym lensem tylko nie mam z kim :cry:
Szukajcie a znajdziecie... czasem wystarczy sie rozejrzec i odwazyc zapytac (najlepiej wsrod kolezanek/kolegow/znajomych).Cytat:
tylko u mnie jest tak ze wszyscy mówia że na fotkach to wychodz.a jak małe potwory ;-/ i nikt nie chce mieć fotki :-(
Jest sezon turystyczny. Pojdz na miasto a jak twoje miasto nieatrakcyjne turystycznie to pojedz gdzies na wycieczke i rob portrety atrakcjom turystycznym (mimowie, muzycy itp przebierancy). I przestan marudzic ;)