-
Chyba znam ten pomost :)
Wschodni brzeg, gdzieś przed Nowymi Gutami, biwakowisko?
Lubię Śniardwy jak mało który kąt na Ziemi, znam je.. Piękne i bardzo trudne jezioro do pokazania na fotografii, mi się jeszcze nigdy nie udało. Odrobinę śniardwowego klimatu czuć na 5... ale tylko odrobinę.
Ładny motyw z wierzbami, ale wymaga pięknego światła, jakiegoś bardziej dramatycznego nieba i sprzątnięcia tego "dywanika" rzecz jasna. Popróbuj po zachodzie słońca w tym miejscu, tafla się wtedy pięknie srebrzy a na niebie gorący spektakl. Ja próbowałam - ale było już za późno i za ciemno. No i szerzej, szerzej - toż to Śniardwy!
-
Dokładnie! Pomost przed miejscowością Nowe Guty, widoczny z drogi. Te kolejne zdjęcia są z Niedźwiedziego Rogu.
Generalnie byłem tam przejazdem, więc nie miałem szans na światło przed/po zachodzie.
Dzięki za odwiedziny
-
Po raz pierwszy w życiu miałem przyjemność 'pobiegać' z obiektywem makro, oto efekty:
8.
9.
10.
11.
pzdr
p.s. wiem wiem, że powinienem mrówki pokazywać, ale zacząłem od nieco większych obiektów :wink:
-
Ładne kadry, ładny obiekt, światło też ładne, ale ostrości za mało :(
Chyba za małą przysłonę dałeś... Pierwszy tak jasny obiektyw?
-
Dzięki,
co do przysłony to nie była mała jak na taki obiektyw, bo na pierwszym zdjęciu f/4,5 a na kolejnych f/5,6 i f/7,1 jak dobrze pamietam. Za każdym razem celowałem o oczy motyla, na zdjeciu nr 10 widać nie trafiłem. A z tą GO to taki pewnie urok tego obiektywu. Aby cały motyl był ostry musiałbym chyba przymknąć do f/16 albo jeszcze bardziej.
-
Tak sobie pomyślałem, że po dwóch latach można by odświeżyć nieco ten wątek :D
Kilka dni temu, po wielu miesiącach znalazłem chwilę dla siebie i wyruszyłem z aparatem nad morze. Pomyślałem, że pora spróbować "ptasiej" fotografii, tym bardziej że poza kilkoma pstrykami z zoo nie mam zupełnie doświadczenia w tej dziedzinie. Z chęcią wysłucham Was, bo na uwagach najbardziej mi zależy. Kto wie, może złapię bakcyla i przynajmniej dla zdrowia więcej czasu zacznę spędzać na świeżym powietrzu :mrgreen:
Na pierwszy ogień kilka "wodnych"
12.
13.
14.
15.
....i na zachętę jedna z serii "powietrznej" ;-)
16.
-
Mnie szczególnie urzekł obrazek nr 9. Do końca nie potrafię stwierdzić dlaczego ale ta trawka miła dla oka :)
-
nr 13 wbrew wszystkim zabobonom jak dla mnie super
a szkiełko z IS czy bez ??
-
300/4 IS + EX 1.4 II. Jakich zabobonom? :)
-
no wiesz nr 13 :P
ale ptaszki bardzo fajne