Trudno odpowiedzieć konstruktywnie na Twój post, bo jest niespójny. Do D40 i do D60 pasują obiektywy Nikona z lat 60 zeszłego stulecia. Jak zmiana bagnetu?
Wersja do druku
Wini, tym razem to Ty bredzisz, a raczej się czepiasz. To, że daja się wpiąć, nie znaczy, że pasują. Nie są w pełni funkcjonalne.
Wyrazilem sie nie jasno, to fakt :P bagnet moze i jest ten sam jako sposob montazu, ale mi chodzilo o te jaja z srubokretem, raz jest w body, raz w obiektywach, i pozniej sa wlasnie takie jaja ze: a bo przeciez bagnet pasuje to czemu nie ma autofokusa itp. Na szczescie mam znajomych z Nikonami i niestety narzekaja na to. Tak samo jak na menu narzekaja ;)
Bardzo prawdopodobne :-| :-)
Nie ciągnę, bo w tym wątku nie ma sensu, a poza tym na ten temat jest materiału w neciena tony
Przemyślę :lol:
P.S. Posiadam body C, 7 obiektywów, 6 MF i jedyny EF ma tylko potwierdzenie "ostrości" :-)
Jezeli ta sama cena to nie ma co sie zastanawiac. W 400D masz (tak mawiaja) uklad AF z 30D (a to juz duzy skok w porownaniu do 350D - kolega ma 400D i jest lepiej - bynajmniej dla mnie - w servo jest zdecydowanie lepiej w pojedynczych - niw ma wielkiej roznicy) Na tylnym monitorze przydaja sie parametry - mnie sie podoba. Ja bralbym 400D (za ta sama kase).
Tutaj 10000000000% sie zgadzam. "tanie" stosunkowo tanie Lki czyli 17-40 oraz 70-200 wymiataja jakoscia - tutaj Nikon nie ma nic godnego do zaoferowania w tej cenie (aczkolwiek jak poczytasz na temat 17-40 - zdania sa podzielone - ale nie o tym tutaj) Dodatkowo 50/1.8 (tak zwany plastik fantastic) i nic wiecej nie potrzeba (ale to w przyszlosci).
Pamietaj decydujesz sie na sysytem. Jesli bedzie to Canon to gratuluje zakupu poniewaz zadowolenie bedzie duze (bardzo).
dziękuję wszystkim za jakże cenne rady! już w przyszłym tygodniu stanę się szczęśliwym posiadaczem canona :)