Niechcieli stawiać diagnozy i wyceny przez telefon. Po świętach zawiozę do nich.
Wersja do druku
Niechcieli stawiać diagnozy i wyceny przez telefon. Po świętach zawiozę do nich.
Witam!
Żeby mieć pewność, że to nie hardware spróbuj przekręcić pokrętło programów z jednego skrajnego położenia w drugie. Jeśli można przekręcić tak, żeby zamiast programu wskazane było puste miejsce na kółku to masz nauczkę, że aparatu nie pożycza się, a puszkę do serwisu. Jeśi zabieg o kótrym pisałem jest niemożliwy to jest to kwestia softu i na gwarancji pewnie zrobią to od ręki. Jest jeszcze możliwość, że uszkodzony został impulsator od pokrętła.
Poza tym sprawdź czy program ustawiony na kółku zgadza się z tym pokazywanym na wyświetlaczu.
Pozdrawiam BW
Co do oprogramowania, może wrzuć starsza wersję a potem znów nowszą, ale może zrób przedtem reset aparatu, ten pomysł z serwisem jest chyba jednak najbardziej trafiony.
WAŻNE:
Partykułę "nie" piszemy rozdzielnie:
- z czasownikami (np. "nie ma"),
- z osobowymi formami czasownika użytymi w funkcji bezosobowej (np. "nie wypadałoby"),
- gdy wyraz jest użyty w formie czasownika (np. "nie wolno"),
- z liczebnikami (np. "nie raz", "nie dwa"),
- z zaimkami (np. "nie ja", "nie ty"),
- z przymiotnikami i przysłówkami w stopniu wyższym i najwyższym (np. "nie najsprytniejszy"),
- z przymiotnikami, rzeczownikami i przysłówkami[wyrażenie przeciwstawne] (np. "nie szybki, lecz bardzo wolny"),
Partykułę "nie" piszemy łącznie:
- z rzeczownikami (np. "nieprzyjaciel"),
- przymiotnikami (np. "nieważny"),
Próbowałeś resetować jak radził piast 9?
Ja miałem taki problem z 400d, że kółko nastaw kręcąc nim w dwie strony działało tylko w jedną. np. ustawiając czas można było go tylko zwiększyćdo bulb i ni w ząb go cofnąć nie mogłem.
reset tak jak tadzi Piast9 był trafny.
Ortografię raczej. Zastosuj się do porad, proszę, bo w oczy kłują Twoje posty.
Ten problem jest problemem sprzętowym. Skoro reset nie pomaga to żaden firmware nie pomoże. W serwisie zapłacisz coś z 300 PLN. Sama część to drobiazg, tyle mniej-więcej serwis bierze za operację na 3-cyfrowej lustrzance (rozkręcenie, skręcenie itp).
I jak sie zakończyła sprawa?? Co winne i jakie koszta ??? Mam identyczny problem i czekam na odp
Potwierdzam!Przy włączonym gripie (nie oryginalny) mam ten sam problem.