He ..o count=1 i bs=512 to lepiej nie zapominać :D
Wersja do druku
Poniewaz mam rece, ktore psuja (zawodowe skrzywienie), to chyba bezpieczniej bedzie zainstalowac VirtualPC, zrobic maszyne z XP i tam potestowac... ;-)
Nom, ale nie masz licencji :P Równie legalnie będzie ściągnąć pełną wersję PSa i przetestować ;)
Mam Pytanie do tych co już eksploatowali PS Elements. W związku z "dobrym przeliczeniem" i pojawieniem sie wersji 6 PL, jak jest wasza opinia o tym programie ? czy watro wydać te dwie i pół stówki ?
Beri
Np. ustawiają jeden konkretny bajt (kilka/naście) na konkretną wartość. Installer sprawdza tę wartość, porównuje i ew. nie pozwala na kontynuację. Sposób na pozbycie się tego już koledzy zaproponowali - FIXMBR i cudów nie ma. Winda nic z poprzedniego zapisu normalnym sposobem nie przeczyta. Podobnie zresztą jak z dysku po pełnym formacie. Dodatkowo przyszło mi do głowy że Adobe może weryfikować IP, choć trzeba przyznać, że niezbyt to skuteczny sposób.
I jeszcze jedno, sektora MBR się nie usuwa. Polecenie fixbmr nadpisuje go standardową zawartością.
Miałem jakieś 2 tygodnie zainstalowany CS z crackiem, kupiłem PSE6 i nie obyło się bez formatu, ale zwykłego. Może tworzy gdzieś na dysku plik, potem sprawdza co w nim jest zapisane i wg. tego weryfikuje (plik może się nazywać 123456 i nie musi mieć w nazwie adobe, lub np. photoshop).