moze tata jest polityka Canona, ze nie podaje takiej informacji?
jak mialem Minolte 5D to w instrukcji bylo napisane, ze AF moze sledzic obiekty poruszajace sie w kierunku fotografujacego do predkosci 50km/h.
Wersja do druku
moze tata jest polityka Canona, ze nie podaje takiej informacji?
jak mialem Minolte 5D to w instrukcji bylo napisane, ze AF moze sledzic obiekty poruszajace sie w kierunku fotografujacego do predkosci 50km/h.
Moim zdaniem szybkość zależy tylko od szkła, AF w body może w tym pomóc w zakresie trudniejszych warunków oświetleniowych oraz w ilości punków gdzie ostrość będzie ustawiana.
Raczej dane o zmieniajacym sie obrazie przetwarzane nie sa w szkle i szybkosc w tym trybie nie zalezy tylko od szkla?
Jest to funkcja "sztucznej inteligencji" przewidujaca jak ustawic ostrosc dla obiektu ktory w danym momencie przemieszcza sie w okreslony sposob (szybkosc, kierunek) - z pewnoscia masz racje ze szklo tutaj jest b.wazne ale tez chyba sam procersor w body i jego wydajnosc plus software cos ma tu do powiedzenia?
Potwierdza to tez fakt ze "userzy" 1D widza roznice w tym trybie w stosunku do innych body (z nizszego segmentu) na danym szkle - wiec sama pucha jest chyba tutaj b.wazna aby ten proces byl szybki.
Nie wiem gdzie mi sie to obiło o oczy, ale coś mi świta, że 400D wyrabia do około 50km/h (chodzi o obiekt poruszający się prosto w stronę obiektywu), a 1D do około 140km/h. Ale danych żadnych nie mam, żeby to potwierdzić.
Ten link już kiedyś był, ale może się przyda:
http://www.prophotohome.com/forum/pr...#content_start