Laptopy ubezpieczaja, sprzetu foto nie, bylo juz o tym... moze akurat nie w tym watku :roll: .Cytat:
Zamieszczone przez skrzat
Wersja do druku
Laptopy ubezpieczaja, sprzetu foto nie, bylo juz o tym... moze akurat nie w tym watku :roll: .Cytat:
Zamieszczone przez skrzat
jestes pewien? ja sie dowiadywalem w ergohestia, pisalem teraz o tym w watku o kradziezy 350D. zreszta bede to zalatwial w przyszlym tygodniu.Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Jak znam realia swojej branzy to jesliby zglosil sie do brokera jakis fotopstryk bedacy dosc znaczaca firma tzn, majacy tyle "zabawek", ze stanowilyby one w efekcie dosc znaczaca pozycje w postaci zainkasowanej skladki - taki broker napewno skonstruowalby odpowiednia umowe o ubezpieczenie tego sprzetu w przewidywalnych sytuacjach. Niestety mysle, ze dla pojedynczych klientow nikt nie stworzy takiej oferty. Juz czytajac niektore tutaj posty widac wyraznie, ze stosunek do ubezpieczen jest negatywny co raczej napewno przelozy sie na znikoma ilosc klientow = oplacalnosc przedsiewziecia. To chyba jest logiczne. Natomiast caly czas proponuje poszukac takiego produktu, ktory oferuje ochrone mienia domowego poza miejscem "zamieszkania". Takie powinny byc na rynku. I napewno takze odpowiednio kosztuja :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ale tu chodzi o ubezpieczenie prywatnego sprzetu foto wykorzystywanego w "terenie" przez osobe nie prowadzaca dzialalnosci gospodarczej.
No przeciez o tym wlasnie mowie :confused: Sa takie produkty, ktore obejmuja ochrona mienie prywatne poza domem. Nie pamietam gdzie bo napewno nie u mnie, ale wiem ze sa. Poza tym jest napewno i to u kazdej ubezpieczalni ubezpieczenie mienia w podrozy. To jest zawsze jakies wyjscie tyle, ze ograniczeniem jest przewaznie wysokosc sumy ubezpieczenia = ubezpieczaja do scisle okreslonej wartosci. Mysle oczywiscie o wakacjach.
Ubezpieczenie mienia w podrozy w tym przypadku to nie najlepszy pomysl, bo trzeba by zadeklarowac 365 dniowa podroz.
A jesli ktos lubi podrozowac i wlasnie wybiera sie na caloroczna wyprawe?
A swoja droga to nasi koledzy z Genewy czy Brukseli to mogliby poniuchac jak to jest u nich i ile kosztuje... :roll: :roll: :roll:
pisałem: firma napewno tak. osoba prywatna - sprawdzę.Cytat:
Zamieszczone przez krecio
Krecio, a według Ciebie się opłaca? Gratuluje. W totolotka też grywasz namiętnie?Cytat:
Zamieszczone przez krecio