nie nie wiadomo że jak wydam na puszke prawie 3500zl to nie bede żałował na gripa 200zł więcej
Wersja do druku
nie nie wiadomo że jak wydam na puszke prawie 3500zl to nie bede żałował na gripa 200zł więcej
Ale są tacy (ja tez próbowałem) masochiści, którzy zakładali cudo marki delta...U mnie na body powisiało pół godziny i wylądowało w kartonie z napisem zwrot do nadawcy.
himi powiedz jestes zadowolony z 50mm f/1.4 na 40d??? miales porownanie na 400d?? sam co prawda nie bede kupowal jej poki co bo mam sporo wydatkow ale chcialbym w najblizszym czasie jak cos zarobie wymienic 1.8 na 1.4
Na 400d nie próbowałem, ale na 30d byłem średnio zadowolony, zwłaszcza skutecznością af - mikro usm. Na 40d jest sporo lepiej, stosuję 50 z przyjemnością,choć to nie do końca ,,moja ogniskowa'' na cropie. Na ff lub jedynkach, gdzie jest crop 1,3 moim zdaniem 50mm staje się dużo bardziej użyteczna.
Mam pytanie .
Czy te same obiektywy lepiej pracują i dają lepsze rezultaty z serią xxD niż z xxxD? Czy to tylko mit?
W sumie dokładnie chodzi o 400D vs powiedzmy 20D skoro jest ten sam AF.
Dostalem wczoraj mojego juz prawie bylego 400D z service-u po kalibracji.Co prawda zmienilo sie duzo bo foty ogolnie ostrzejsze, ale na 20 strzalow 10 celnych na 24-70L. W sumie bylem w miare zadowolony z AF. Ale dzis podpialem moja nowa 40-tke i .....masakra jaka roznica.
Puszka napierdziela jak kalasznikow i na ok 50 strzalow dzis z rana(testowalem)tyle samo trafionych. Wiec samo za siebie mowi ze AF w 400 jest bez porownania do 40D.
Aż tak bardzo pudłował z eLką?
Pytam ponieważ w najbliższym czasie będę miał dylemat.
400D vs 20D (na razie wybrałem 400D) +kit+ jak dobrze pójdzie to nawet 70-200 F4
czy 30D vs 450D o którym jeszcze malutko wiadomo ale wtedy to bez tej eLki:(
I właśnie zastanawia mnie sama współpraca body ze szkłem.
400D mniejszy , to ma i zalety i wady , (co ciekawe dla mnie też, przydałby by się dwa aparaty).
Mimo wszystko na razie może być mniejszy .
Do tego dochodzi mniejszy/ciemniejszy wizjer , ale przy 70-200 to myślę że można zdać się spokojnie na to co aparat zaproponuje (nosze okulary , to dla będzie jeszcze większe utrudnienie ten mały wizjer).
MOze niezwasze tak bylo. W sumie na spacerze bylo o wiele lepiej, ale w momencie gdy braklo nieba,gorsze swiatlo, to juz sie mylil.Byl szybki bo to przeciez L szkielko, ale mylil sie.Powiedzmy z sesji ok 300 strzalow odpadalo ok 20 sztuk.Jedno wiem, niema sie co zastanawiac nad xxD tylko brac.
Nieznam 20 ale 30 focilem troche i jest pewniejsza niz 400.
Po drugie,400 bez gripa jest jakos tak na pol dloni.Po calonocnej imprezie mozna sie odgniatow nabawic.Do 40-tki mam juz zamowiony grip,chociaz niejest konieczny,zwazywszy na jej pokazne wymiary,ale jakos sie przyzwyczalilem i lubie robic pionowe kadry z gripa.
Jesli cie niestac na 40-tke, to bierz 30-tke. W 400 jest AF pobrany podobno z 30, ale dziala gorzej.A co wy na to koledzy??