Mniam nic dodac nic ująć :D:D:D
Wersja do druku
Mniam nic dodac nic ująć :D:D:D
Dzięki. Szkoda tylko, że mówią coś ciągle Ci sami ;-P Pewnie fotki dupiaste. No cóż to wrzucę ze 3 z gór a potem jakieś portrety no i chyba skończe na tym żeby nie śmiecic za dużo :-P
18. Wąwóz krakowski - Tatry Polskie:
19. Jaskinia raptawicka - Tatry Polskie:
20. Dolina kościeliska - Tatry Polskie:
Wszytko 300D + kit
a gdzie portrety ??:p podoba mi sie ta pierwsza
Portrety potem jak się góry "przetrawią" ;-)
Na 2 rozpoznaję sztaziego i domasa - dobrze? :P Jak na góry, to nie ma rewelacji, jedynie ta 2 z charakterem. Jedź z czterdziestką, to trochę w 14 bitach zmieścisz :D
Obywatela Goomisia uprasza sie o portrety ;p
Tak micles dobrze poznajesz.
No i już dodaje już skoro sie mnie uprasza :-P
Pierwsza częśc. Będę wrzucał chronologicznie sesjami jakie robiłem.
Moja pierwsza sesja portretowa w życiu więc wyrozumiałości trochę, Canon 300D + 50/1.8 - Gdzieś w Bydgoszczy, okolice centrum:
21.
22. Tutaj przypadek nietrafionego AFa w 50-tce ale wyszedł z tego taki soft focus i mnie się podoba jakoś tak, no i dziewczynie również ;-) :
23. Plum, plum xD
24. Kontrowe światło więc trochę przejarało...
25. Jak wyżej...
26. Tu już lepiej
27.
28. Wiem, że tak dziwnie te włosy ale mi się podoba :-P
29. W tej wielkości nie widac całkowicie efektu ale mam tą fote w 30x40 i te "paski" na szybie wyglądają obłędnie i wszystkie się tak ładnie zbiegają do modelki :-D
30. A tu już takie kombinowane lekko. Nudziło mi się chyba xD. "Lustra kłamią" :
P.S. nie widzicie żadnych ramek przy zdjęciach! :-P To są stare foty kiedyś byłem młody i głupi, a teraz nie chciało mi się od nowa obrabiac xDD
Pozytywne, aczkolwiek tych chybień AFa bym nie dawał :P No i jak już ostatnie tak kombinowane, to kolorki też można było podciągnąć, tak żeby wyglądało to na "realny" obraz, a nie na odbicie. (szyba zaniebieszczyła, zdekontrastowała i zdesaturowała obraz "realny"). Na ostatnim w odbiciu ciachnięta stopa. Fajnie by było jakby nie była ciachnięta.
21 - fajny Bokeh z wody.
28 i 29 - niewyciśnięte b&w.
Wrzuć jakieś świeżaki z 40d, a nie... :D
Na szybie jest saturacja +70 :-P Kontrast też podciągnięty :-P Więcej się nie da bo wychodzi masa kolorowego szumu. Jeżeli chodzi o bw z 29 to już jak bardziej podciągac to wychodzą przepalenia na ręce. W 28 właśnie nie jestem pewie czy nie miałem wersji z więcej białego :-P Muszę poszukac.