a co do systemu czyszczacego matryce w 400d, to moge powiedziec tyle, ze jedyne efekty jego dzialania to takie krotkie bzyczenie przy wylaczaniu/wlaczaniu aparatu :) brudu z matrycy mi nie usunal:/ generalnie lipa
Wersja do druku
a co do systemu czyszczacego matryce w 400d, to moge powiedziec tyle, ze jedyne efekty jego dzialania to takie krotkie bzyczenie przy wylaczaniu/wlaczaniu aparatu :) brudu z matrycy mi nie usunal:/ generalnie lipa
Bac sie zaczynam, bac ;D KIT faktycznie ciemny jest, ale ta stalka, EF50/1.8 II? Z tego co czytalem/slyszalem to to dobre, tanie i jasne szklo jest, zreszta widze ze normalni fotograferzy na tym jada, wiec zle byc nie powinno ;)
Przez dwa miesiace planuje ostry trening, lekture kilku ksiazek o foceniu slubow plus jeszcze troche focenia, zeby nie isc tam i nie wrocic w jednym kawalku ;) Jesli chodzi o karty, to beda 2x2gb plus lapek, na ktorego w razie czego bede mogl zgrac na szybko dane z jednej karty (mam czytnik). Rodzina moja raczej jest niezbyt wymagajaca jesli chodzi o zdjecia, ale dla dobrego samopoczucia chce wiedziec ze zrobilem te zdjecia najlepiej, jak potrafilem, czyli zreszta pewnie co najwyzej marnie ;P Mam dwa mieski do slubu moich starszych, pozniej raczej te dziedzine porzuce i bede maltretowal canona dalej ;D
Mimo że jestem very zadowolonym użytkownikiem 350d to dzisiaj zdecydowanie doradzałbym 400tkę, która jest o 1,5 roku nowszym modelem. No i dla samego AF-a warto.
55-200 USM ?? Toż to chyba jedno z najgorszych tele jakie Canon wypuścił. Z posiadanych przeze mnie szkiełek to było jedyne, z którego od początku do końca byłem niezadowolony. Użytkowe jest tak mniej-więcej do 135 mm i po mocnym domknięciu (f/8 - f/9). Jedyny jego plus to AF, który mimo iż słoik ciemny to działa dość szybko i chicho.
A kto miał mnie pytać, to jest otwarte forum a nie zamknięta prywatna dyskusja.
Rozumiem że gdybym napisał że to świetne szkiełko jak na swoją klasę cenową to by Ci mój post nie przeszkadzał.Cytat:
Zamieszczone przez Wikipedia
Poza tym, jeśli chcesz sprzedać komuś sprzedać/podarować/pożyczyć obiektyw to od tego jest podforum "Giełda", ewentualnie PW.