witam;
jakie swiatło jest na tej hali ? bo tam gdzie ostatnio byłem przy Saskiej było OK - (1/80 ISO 800 F:3,5 i lekkie dopalenie lampą z kartonikiem).
Wersja do druku
witam;
jakie swiatło jest na tej hali ? bo tam gdzie ostatnio byłem przy Saskiej było OK - (1/80 ISO 800 F:3,5 i lekkie dopalenie lampą z kartonikiem).
Dość kiepskie... oświetlenie sztuczne, nierównomierne, często lampą trzeba (d)oświetlać lub jechać krótką GO. Ja się będę nastawiał na 85 1.8 @ f2.8 iso1000 - powinno wystarczyć by nie musieć używać lampy.
Zdjęcia sprzed roku z Hotelu Gromada: http://www.pbase.com/vitez/wystfpl4
Podpowiem że 99% znajomych i nieznajomych hodowców korzysta tylko z pierwszej możliwości :roll: .
Ja bede okolo 12 w sobote!
400d z gripem i plecako-torba na ramieniu ;)
Witam
Ja właśnie wróciłem i powiem że światło tragiczne
zwłaszcza tam gdzie są oceniane koty :(
a ja mam takie:
1.
2.
3.
4.
5.
1-3 70-200 f2,8
4-5 50 f1,4
Jak dla mnie bomba. Matowy, biały sufit - wszystko co mi do szczęścia potrzebne :) Jutro też idę!! :)
Polecam wystawę, bo pierwszy raz widziałem czarnego Brytyjczyka, czarnego Maine Coon'a z białym rysunkiem wokół mordki przypominającym uśmiech. Ogólnie też bardzo dobre wrażenie - dużo kotów, mało ludzi :twisted:
I znowu balans bieli uwaliłeś. Przecież te koty są szaer nie zielone - wystarczy przy wołaniu RAWa pipetką w kawałek szarego futra kliknąć :roll: .
To do zobaczenia ok 12tej... ja potem prawie od razu z wystawy na wiadome spotkanie idę - może samochodem będziesz? :twisted: