zaba fajna tylko nie podobaja mi sie te odbicia, jakos odwracaja zwrok. 2 szkoda lekko ucietej nogi motyla. 3 tez ciekawa ale czy nie lepiej byloby gdyby caly motyl byl ostry?
Wersja do druku
zaba fajna tylko nie podobaja mi sie te odbicia, jakos odwracaja zwrok. 2 szkoda lekko ucietej nogi motyla. 3 tez ciekawa ale czy nie lepiej byloby gdyby caly motyl byl ostry?
Pewnie by było, ale trudna sprawa było zrobić zeby byl wmiare krótki czas i z ręki... statywu mi sie nosić nie chce - za dużo rozstawiania :)
Dziś były pokazy śmigłowców u mnie na lotnisku. Zrobiłem pierwsze podjeście do tego typu zdjęć :
1. Mi-2:
2. SW-4
3. W-3 Sokół
4. SW-4
5. W-3 Sokół
6. W-3 Sokół
Zapraszam do komentowania :)
w 3 i 5 skzoda ucietych lopat.
2,3,5,6 horyzat jest lekko krzywy.
Fotki ciekawe.
Próbowałeś uchwycić ruch smigieł przez odpowiednie dobranie czasu ? Rozmyte okręgi tworzone przez łopaty dały by super dynamikę. Czytałem gdzieś na CB wskazówki Muflona na ten temat.
Próbowałem na Tv robić i coś nie wychodziło więc zostałem przy Av :)
1 i 6 najlepsze.
Ja niestety nie byłem.
Tv, czas na 1/60 - 1/125 . W razie obawy o poruszenia (brak IS w szkle) - skracaj ogniskowa a potem ciachaj.Cytat:
Zamieszczone przez snow
Przyklad na 1/60
Przyklad na 1/125
Wg mnie wyraznie widac czym sie roznia poruszenia smiiel na obu czasach...
Dzięki Vitez za rady :) Zdecydowanie efekt 1/60 mi się bardziej spodobał, ale to chyba taki czas raczej do zawisu w powietrzu, bo w przelocie to ja za nimi nie bardzo momentami moglem nadażyć :) Muflon coś mi radził żeby ok 1/100 się trzymać no ale coś nie wyszło :)Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Jeszcze 3 z wczoraj:
1.
2.
3.
Pomyślałem że jednak wrzuce. Kilka zdjęć z wypadu na północ kontynentu. Pogoda w sumie dopisała jak na tamte warunki bo prawie nie padało :)
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.