...chcesz powiedzieć, że stosujesz np. 1.2 na środkowym punkcie - PRZEKADROWYWUJESZ i nie gubisz ostrości :?:
Wersja do druku
Zalety, jak jakosc obrazu i inne znam, martwil mnie wlasnie ten AF, ktory w moim 30D potrafi sie juz nie dokladnie wstrzelic, gdy sloce zajdzie za chmurke i to na eLach, niemniej docelowo tez chce wyladowac na FF, czekam na nastepce wlasnie 5D, tylko jak cena mnie zabije, badz pojda w kosmiczne ISO dla marketingu, co mi nie bedzie potrzebne, a co moze byc okupione jakoscia obrazu na nizszych ISO, to raczej bede sie usmiechal do staruszka.
Zly AF to byl w 20d :))) Tutaj jest rewelacja i nie wiem czego chciec wiecej :) Tzn. oczywisice zawsze sa tacy, ktorzy chca wiecej i marudza, ze jest zle. Ale oni nie czerpia chyba radosci z robienia zdjec :D
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Az wzialem instrukcje do rak, bo mowie - no moze kurcze nie znalazlem, gdzie to sie wlacza... Ale jednak nadal nie ma :P
Ta fotke zrobilem dzisiaj 20D i 85L z reki, w slabym oswietleniu przy ISO 400.
Jesli chcesz full jpg (niestety tylko w jotpegach robilem) - podesle. Wszystko zalezy od wielu czynnikow. Ja nie jestem przyzwyczajony do IS'a i lapy mi sie nie trzesa, ale 85L trudno bylo mi przestrzelic nawet na 20D (w przeciwienstwie do 35L). Na 5D jest tylko lepiej.
ku przestrodze przed czyszczeniem matrycy bez sensor swaba :) Patyczki i chusteczka mikrofibra zrobily mi z matrycy jesien sredniowiecza :) Dokladnie to z filtra IR, ktory lezy na matrycy. Teraz aparat czeka wycieczka do serwisu na wymiane IR :)