Pytanie tylko ilu znajdziesz chetnych na 70-200 4IS a ilu na 1 obiektyw za 10 tys... no pewnie 13 jak to obliczylem wedlug Twoich oczekiwan. Na Allegro tez masa takich szkiel a jakos ofert nie widze.
Wersja do druku
tyle że raczej nie przywiozę 10szt 70-200, zresztą takie obiektywy sprzedaje się raczej poza allegro...
poza tym, mówię co było by najlepiej, ale ten wątek to rozeznanie tematu, więc może być tak że przywiozę i 70-200
Gdybys tak dodal do ankiety 70-200 f/4 IS to ja bym sie dopisal i to powaznie. Nie spieszy mi sie z zakupem a roznica cen z polska jest bardzo atrakcyjna. Podejrzewam, ze kilka osob dostaloby chrapki na to szkielko. A potem jeszcze Tobie by sie oberwalo, ze szum zrobiles a za malo sztuk przywiozles :)
pozdrawiam,
Ja bym sie obawial wpakowac 10 kawalkow w JEDNO szklo w ktore nie mam gwarancji , ze sprzedam. Moze zamiast tego przywiez 70-200 2.8 IS ktore za 1500$ teraz mozna dostac (czyli okolo 3900) u nas nadal 6700+ (podejrzewam ze i za 5k by ci poszlo) , do tego 70-200 4 IS, do tego pewnie jeszcze 580 II i 50 1.2 czy 85 1.8 ktore sa prawie o polowe tansze.
Chyba ze po prostu chodzi Ci o to jakie szklo sprowdzic zeby sprowadzic jedno i zarobic na tym kupe kasy niz kilka roznych i troche mniej
Początkowo myślałem o jednym, choć coraz bardziej skłaniam się w stronę kilku drobniejszych np 70-200 2.8 is, 85 1.2, 35 1.4 czyli jedno "duże" i dwa mniejsze poręczniejsze, wolał bym nie przesadzić... no i do tego mogła by być jakaś lampa ewentulanie
No wlasnie... wszystko zalezy od tego na czym najbardziej tommy'emu zalezy. Ale lepiej chyba by bylo przywiezc kilka tanszych szkielek i uszczesliwic kilku forumowiczow niz jedno i miec jednego szczesliwego kolege ;)
A tak na powaznie, JaBlam dobrze mowi, polac mu... (w slupsku mu poleja jak przyjedzie) lepiej chyba nie ryzykowac przywozu drogiego szkla (nawet pewniak moze sie wycofac z kupna, zycie roznie sie uklada) i zamiast jednego wziac kilka rzeczy na ktore jest u nas popyt i ktore z pewnoscia zejda.
Ja piszę się na 70-200/2.8 IS - jak będziesz się decydował ile tego czegoś przywieźć to koniecznie skontaktuj się za mną. Biorę!!!!
Nie zagladalem ostatnio na allegro po 70-200 a wzialem cene z pierwszych lepszych sklepow. No faktycznie mozna kupic i za 2200-2300. Mimo wszystko nawet za 800-900 zl roznicy wolalbym z IS . Juz od 3 osob slyszalem tutaj na forum ze tez sie wahaly po czytaniu moich postow odnosnie 4 IS czy maja brac bez IS czy ze stabilizacja, a teraz maja 4IS i nie zaluja ani jednej wydanej zlotowki. (Is w tym szkle to nie wszystko porownujac do zwyklej 4ki) za cene 3000 -3100 znajdziesz tu mase osob chetnych. Tylko oczywiscie zarobek nie bedzie juz taki wielki dla sprzedajacego.