if, rf?
Wersja do druku
internal focusing i rear focusing (systemy wewnętrznego ostrzenia)
słyszałem jeszcze, że 20-35 (na 5,6) i 85 mają taką przypadłość... tu chodzi głównie o to, że mają ciut mniejszą rozdzielczość optyczną trochę przymknięte
mogę poszukać linka
Rozumiem. 50mm nie ma IF, 70-200 ma IF.
Czy ten moj BF klasyfikuje się do wysylki na Żytnia? Przeczytałem o przypadkach 10cm nawet 15cm BF/FF :-?.
a powiedcie mi ile czasu czeka sie na kalibracje gdy sprzet jest na gwarancji ? 14 dni czy da sie wczesniej ?
Druga sprawa to wysylka , czy nalezy wyslac wszystkie czesci jakie byly w pudelku czy tylko body + iobiektyw (obiektywy) ?
najlepsze jest to że już kilkanaście razy próbowałem się do serwisu canona dodzwonić i zawsze albo zajęte albo nikt nie odbiera... w dxxxx mam taki serwis. Czy nie uważacie że troszke canon sobie lekceważy klientów "obdarzając" nas takim serwisem? Ciekawe jak jest w przypadku serwisu nikona, sony itd...
Po kilku podobnych zajściach (naprzemienne zajęte/nie odbieramy) zraziłem się zanim tam w ogóle dotarłem.. Pomyślałem nawet, że może canon nie wie jak wygląda jego serwis w stolicy i spłodziłem list do canon pl - pozostał bez odpowiedzi pomimo, że poprosiłem o pisemne ustosunkowanie się :lol:
Ja się tam od wtorku probuję dodzwonić, faksować i listować ... bezskutecznie. Może dopiero jak sobie zrobię wyprawkę do Wawy to się dowiem czy panowie zrobili czy nie zrobili mi kalibrację ...
a wiecie ile orientacyjnie kosztuje kalibracja obiektywu?