NIE będzie. Gdzies na forum Vitez umieszczał liste szkieł CANONA wspomagających E-TTL II
Wersja do druku
NIE będzie. Gdzies na forum Vitez umieszczał liste szkieł CANONA wspomagających E-TTL II
Jak na razie zadna Sigma czy Tamron czy Tokina nie wspolpracuja z E-TTL II (co nie znaczy ze ten E-TTL II automatycznie sie wylacza 8) ). Lista jest w tym podforum w ktorym jestesmy - na samej gorze prawie masz przyklejony watek o E-TTL FAQ.
Ja w tej klasie cenowej niezmiennie polecam nieco drozszego Canona 100-300. USM, jakosc wykonania i optyczna, cichy AF - sa warte by wydac ciut wiecej, tym bardziej jesli obiektyw ma sluzyc dluzszy czas - by sie do niego nie zniechecic ;) . Jesli jednak planujecie dozbieranie do Lki za jakis czas to ta Sigma moze byc na przezycie tego okresu :p
Btw... po co lampa blyskowa i E-TTL II przy teleobiektywie ? Bo nie mam pomyslu...
No i ... nabyłem Sigmę :smile:
Pierwsza amatorska ocena na gorąco :
- Głośna to fakt - ( ale synka mi nie budzi )
- AF się wyrabia, pewnie nie jest to USM ale jest całkiem przyzwoicie -
- Macro 1:2 nawet, nawet - ( czas zbierać na Canona EF 100/2.8 Macro )
- zaskoczyły mnie pozytywnie : ładny kontrast, kolory, ostrość, -
- deczko ciężka i wielka do 300D.
Wielkie dzięki Wszystkim za pomoc.
Moris --> możesz zdradzić tajemnicę ile dałeś i gdzie kupiłeś ?
Sam się zastanawiam nad tym szkłem :)
Kupiłem na fakturę za 970,00 zł brutto - z 2 latnią gwarancją (oraz możliwością dokupienia 1 roku ).
Jeśli Cię interesuje taka cena (oczywiście nic z tego nie mam) pisz na priva, podam Ci namiary na autoryzowanego przedstawiceila od którego kupiłem.
Pozdrawiam.
Potwierdzam ;) w takiej cenie interfoto.pl sprzedaje te Sigmy na allegro.Cytat:
Zamieszczone przez mmsza
eee panowie juz nie czepiajmy sie reklamy ...przynajmniej ktos to przyczyta i kupi taniej o pare groszy. A co do reklamy i Viteza to chyba dzieki niemu wszyscy znaja tommego_j :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez mmsza
A ja wiem, gdzie sa za 790! Ale z roczna gwarancja...
No cóż ... nie jestem z Wa-wy a poza tym :
Cyt. 1 z Allegro " ... Obiektyw NOWY z gwarancją na 12miesięcy... "
Cyt. 2 z Allegro " ... Kurier za pobraniem 30 zł ... "
Cyt. 3 z Allegro " ... Kup Teraz : 888 zł ... "
Reasumując przepłaciłem 52 zł ale :
Mam 2 lata gwarancji, towar w dzień zakupu, w razie wady ukrytej wymianę w dzień zwrotu...
Ale oczywiście każdy ma prawo wyboru gdzie wydaje swoją kasę ... ja dałem zarobić swojemu staremu znajomemu :mrgreen: i mam spokojną głowę.
Ech...dajcie spokój.
Moris świadomie dokonał zakupu. Jego kasa, jego decyzja. Towar jest wart tyle ile gotów jesteś za niego zapłacić i koniec.
Jak przekupki normalnie :roll:
Ważniejsze jest, aby Moris podzielił się wrażeniami użytkowymi oraz wyraził swoją opinię podważając/potwierdzając tezę tego wątku o braku ostrości. A najlepiej niech taka opinia wyląduje w dziale "Testy sprzętu" bo o tej Sigmie na forum było już sporo i aż się prosi aby tam to opisać.
Tylko jeżeli Moris zdecydujesz się, to niech to będzie gruntowna ocena a nie taki "efekt pierwszego wrażenia" jak wczoraj :smile: