Nie orientujecie sie czasem czy do 400D takiej matówki z podziałem nie ma ? od jakiegoś czasu męczy mnie problem poziomu i zazdroszcze wam takiego bajeru może do mojej puchy tez by sie taki znalazł?
Wersja do druku
Nie orientujecie sie czasem czy do 400D takiej matówki z podziałem nie ma ? od jakiegoś czasu męczy mnie problem poziomu i zazdroszcze wam takiego bajeru może do mojej puchy tez by sie taki znalazł?
Podziałka w sumie jest ale płacąc tak horrendalne pieniądze (mimo że dolar tani) to te punkty af mogły by się zapalać i nie jest to szczyt moich marzeń gdyż chciałbym aby była idealnie taka sama jak od 40'tki
no cóż nie można mieć wszystkiego
anyway dzieki vitez że zechciałeś tego dla mnie poszukać
Ale w tej matówce z liniami od 40tki podział linii jest do d... bo to matówka architektoniczna - linie biegną przez środek i po bokach a nie w 2/3 . Dlatego ta z katzeyeoptics lepsza i chyba sobie do 40D sprawię a architektoniczną sprzedam. Owszem - przydaje się do trzymania pionu, ale do kadrów w 2/3 i w mocnych punktach już się nie przydaje.
a do manuala ktoś używał, jestem ciekawy jak to bzyka z obiektywami M42
najlepsza to by była taka która ma podział 2/3 a cała reszta żeby była jak w oryginale ale jak podświetlane punty to juz nie podział i odwrotnie :-(
Aha. Dzięki. Czasem z czasem się zdanie zmienia, chciałem się upewnić :)
Katz Eye fajna rzecz, niestety cena trochę odstrasza.
jesli ktos by sie pisal na matowke z klinem to z checia bym sie pisal na takowa :)