aaaaaaaaaa może
Sigma 50-150 2,8
Tokina 50-135 2,8
?
tyle że trochę musisz dołożyć :(
Wersja do druku
hm czytalem że sigma nie lubi canona jeśli chodzi o AF a to dosyć ważne przy zdjęciach sportowych. dziś się dowiedziałem że budżet na obiektyw "wzrósł" do 1500-2000
to za taką kwote dostaniesz na alle lekką używke 70-200/4L, która powinna wystarczyć, z resztą ja taką też siatkówke foce...
możesz pokazać przykładowe zdjęcia?
hej mnie się udało dostać canon 70-200 4L nówkę za 2070 zł więc szukaj warto
pozdrawiam
Kilka fotek zaraz wrzuce... Są one z hali jastrzębskiej czyli najgorszej w polskiej lidze pod każdym względem: ciasnota dla widzów, ciemnota dla fotografów... Fakt, że co 2.8 to nie 4 ale za tą kase nic lepszego nie dostaniesz...
Edit. Fotki:
neochan, jak widzisz na zdjeciach czajny tym obiektywem można robić sito w ciemnej hali. Aczkolwiek na granicy możliwości. Spójrz na parametry: ISO 1600, 320/4. (piłka nie jest rozmazana tylko wtedy, kiedy zawisa nad taśmą. Przy odbiorze czy ataku - sam widzisz...) Ale to i tak lepsze od 70-210, nad którym się zastanawiasz. Ja z ciekawości przećwiczyłem kiedyś taką czwórkę i byłem zaskoczony jakością zdjęć. Nie bez przyczyny wielu upiera się że to najlepszy zoom Canona w tym zakresie.
Edit: sample z czwórki. ISO 800, t: 320. 400, f: 4. Zdjęcia prawie sprzed roku.