To jeszcze jedna porcja z Parku leśnego
17
18
19
P.S. dzięki za opinie
Wersja do druku
To jeszcze jedna porcja z Parku leśnego
17
18
19
P.S. dzięki za opinie
17 fajna , 18 szkoda że bez głowy, 19-szkoda że głowa jakby przepalona i robi wrazenie braku ostrości
kiedy kupiłem sobie 400/5.6 jednym z pierwszych miejsc gdzie się pojawiłem był Ustroń. I rzuciełem się na te zdjęcia i chciałem pokazać prawie wszystkie. Ale mam radę: pojedź jeszcze raz, a może dwa. Zerknij co sie nie udało poprzednio, pogadaj z prowadzącym co i jak będzie pokazywał. Zajmij optymalne miejsce. Popróbuj znaleźć optymalne ustawienia. Na pewno po dwóch -trzech razach pokażesz fotki zdecydowanie lepsze. Ja co prawda byłem tam tylko raz i moje stare zdjęcia pochodzą z tej jednej sesji ale dzisiaj wiem, ze to był błąd.
Zadbaj o tło i bokeh. Zadbaj o odpowiednie oświetlenie - kąt do słońca, pora dnia. Może lepiej pojechać tam późną jesienią aby uniknąć ostrego południowego śłońca? Koniecznie zadbaj o nastawy - bo zdjęcia są poruszone.
Dzięki Kubaman. Fakt z tymi zdjęciami porwałem się troche jak z "młotyką na tzw. słońce" :D
Pierwszy raz robiłem tego typu foty i jako amator jeszcze nie bardzo wiedziałem co i jak poustawiać. Jako, że daleko nie mam to pewno się wybiorę jeszcze na jesień i zimę.
Wszelkie porady mile widziane :)
Tym razem zdjęcia koncertowe. Pierwsza moja próba w tym temacie.
Reportaż z wczorajszego koncertu
Kazik&Buldog
jedno co mnie uderza, to to ze wszystkie foty jakby z jednego miejsca robione, pewnie nie chciales sie zbytnio przeciskac przez tlumy w obawie o sprzet ;)
no nie do końca, zdjęcia były robione z "góry" (balkonu/piętra czy jak to nazwać) no i zaraz przy barierkach pod sceną i pare jeszcze z innych mniej ważnych miejsc :)
8 MZ bardzo dobry klimat, dla mnie zdecydowanie najlepsza
Widzę, że koncertowych mało kto chce komentować więc może portrety się bardziej spodobają.
Witam sąsiada. :grin: Twoje prace są bardzo ładne. Przegladając fotoblog-a zuważyłem zdjęcia (panoramy) z Międzybrodzia bardzo mi się podobają. Motocykl - super. 8-) No i wiele innych.
Pozdrawiam Tomek
P.S. Jeśli będę miał jakieś pytania odnośnie wykonania/obróbki podobnych zdjęć jak Twoje - pomożesz radą? :-) będę wdzięczny.