-
Może to się wydać dziwne, ale swego czasu zleciłem zrobienie paru zdjęć labowi w Media Markt w Gdańsku.
I fotki wyszły całkiem, całkiem (jak na moje - pstrykaczowskie oko ;-) ). Profil labu to (taką przynajmniej dostałem informację) sRGB.
Nie robią korekty zdjęć na własną rekę. To co dostają, tak robią odbitki (robiłem parę wołanych RAW-ów, więc mi na tym zależało).
I cenowo sa atrakcyjni.
-
Ankara i Fotokadr
Witam
Ankara dwa lata temu była ok.
Dziś nie. Spiepszyli mi zdjęcia nie raz. Nie mają żadnego skalibrowanego monitora, korekte robią na oko.
A nawet jak im zabronię ingerencji to proces jest uatawiony raz tak raz tak.
Dali mi po jakims czasie profile . Po ich zainstalowaniu na swomi monitorze ( skalibrowany SpectraView 1990) widziałem koszmarne, ciemne kolory.
Fotokadr zaliczył też poważną wpadkę i już z nich nie korzystam.
Ci mają jednak skalibrowane monitory i gościa co umie obrabiać pliki. Ale znowu proces okazał sie najsłabszą strone. Przepalili mi strasznie zdjecia, twierdzili, że takie były moje pliki, obejrzeliśmy je na ich skalibrowanym monitorze i przeprosili.
Wtedy zdjecia wykonalem na szybko w KODAK w Alfa centrum . Szybko i jasnośc i kolory okazały się prawie ok. To trzymają parametry procesu przynajmniej.
tam obok Młyna w Gdańsku też jest ok - dawno tam nie robiłem
Pozdrawiam
Wiesiek
-
Witam
Trochę odświeżę ten wątek :-)
Jak prezentuje się obecnie stan fotolabów w 3city?
Coś się ostatnio zmieniło na lepsze/gorsze?
Pozdrawiam!
Rafał
-
Podobnie jak kilku znajomych jestem bardzo zadowolony z jakości zdjęć i obsługi w Ankarze :), no i od niedawna można wrzucać pliki na serwer ftp dzięki czemu zamawianie odbitek jest nieco wygodniejsze :)
Pozdrawiam
-
Foto kadr Ignacy Langa Kołobrzeska , analog i cyfra . Jeszcze się nie zawiodłem .