Podkreślę to raz jeszcze :) Raz jeszcze :) Jestem amatorem :) Gdy Wy tu już będziecie macać kolejne, nowe body to ja będę siedział w fotelu czyszcząc swojego 350D :D Co zaś do tej niekompatybilności z nową puchą , to w czym leży przyczyna?
Wersja do druku
Podkreślę to raz jeszcze :) Raz jeszcze :) Jestem amatorem :) Gdy Wy tu już będziecie macać kolejne, nowe body to ja będę siedział w fotelu czyszcząc swojego 350D :D Co zaś do tej niekompatybilności z nową puchą , to w czym leży przyczyna?
W tym ze byly czasami klopoty wspolpracy obiektywow Sigmy z nowymi modelami Canonow. A przyczyna??? Pewnie jak zwykle kasa i niedogadanie sie co do przekazania danych o komunikacji aparat-obiektyw
Optycznie oba obiektywy są podobne - znaczy do ok. 200 niezłe, powyżej lekkie mydło. Ja jednak uważam, że szybki i pewniejszy AF Canona to cecha, która może często decydować o szybkim zrobieniu lub nie ciekawej fotki. Z innych propozycji rzeczywiście 100-300 Canona jest często bardzo chwalony - może warto chwilę poczekać i zapolować na okazyjną cenę w granicach 800zł (ja dzięki cierpliwości kupiłem po bardzo dobrych cenach moje szkiełka). A i tak powinieneś każdy z rozważanych obiektywów wypróbować i ocenić organoleptycznie.