Chyba nie ma się co podniecać. W Saturnie w Wawie na Targówku widziałem 350D kit za 1849 zł... Kilkadziesiąt pudełek...
Warto najpierw obdzwonić markety.
Wersja do druku
Europejskie gwarancje też są ok, bo honoruje je serwis na Żytniej. Sprzedawcy na allegro oferują zazwyczaj własne, więc w razie awarii dochodzi punkt pośredni w dostawie do serwisu (zakładając oczywiście "realizowalność" takiej gwarancji, choć z tym chyba nie ma problemu u polecanych na tym forum sprzedawców) co wydłuży czas naprawy.
Jest jeszcze kwestia odbioru, odbierając w sklepie oszczędza się na przesyłce lub wycieczce do innego miasta po tenże odbiór.
No to wygląda na to, że 40D "u bram" :D.
Bardzo wyglada, ze 40d juz na jesien. Ewidentne czyszczenie zapasow. Takze warto juz czekac na 40 d:P
A ja się podepnę pod temat. W Szczecinie był sobie Fotojoker. Był i nie ma. Jakie było moje zdziwienie i poirytowanie gdy okazało się, że będę musiał jechać do Stargardu Szczecińskiego 40 minut pociągiem aby oddać gripa na naprawę gwarancyjną. Ludzi którzy czekali na odbiór zdjęć mają dzwonić do nich. Czy mają tam jechać, czy umawiać się na konkretną godzinę w Szczecinie nie wiem.
Wg strony Fotojokera w Szczecinie znajdują się dwa Punkty Partnerskie. W realu okazuje się, że jeden zlikwidowano kilka miesięcy temu a drugi informuje, że nie ma takiego numeru.
I tak w tej wiosce z tramwajami (jak mawiał klasyk) zwanej Szczecinem pozostały tylko dwa warte uwagi sklepy ze sprzętem fotograficznym. Oczywiście nie mówię o tych gdzie jakaś blondynka sprzedaje "idioten-kamera" i nie ma mowy o zakupie jakiegokolwiek szkła, bo takich sklepów jest wiele.
Dokładnie ten zniknął. Miał kupę fajnego sprzętu i do tego był w dobrym miejscu. Teraz podobno szukają miejsca aby ponownie się otworzyć ale nie wiadomo ile to zajmie.
Jeden sklep jest na rogu Chodkiewicza i Śmiałego, Chodkiewicza to lewa ulica idąc z Placu Kościuszki w kierunku Pl. Sprzymierzonych. Mały sklepik, ale prowadzony przez człowieka który się zna i który nie zajmuje się tylko cyfrowymi aparatami.
Drugi sklep, to typowa masówka w której można znaleźć sprzęt ale nie ma co liczyć na pomoc lub wykonanie specjalnego zamówienia. MM. "Nie dla idiotów".
Łaziłem po całym Szczecinie i niestety nie znalazłem sklepu w którym mógłbym mógłbym znaleźć szkła czy gripy. Pozostaje Allegro.
Chyba wiem, o którym sklepiku mówisz. Byłem tam kiedyś zapytać o naprawę Sonnara. Zdaje się, że sprzedaje tam także baterie i inne akcesoria do komórek? (smutne, ale prawdziwe...)