Tym co twierdza że mydło na mozg padło od onanizowania sie, szkło jest dobre, zapomnij zapnij i ciesz sie nowym nabytkiem.
Pzdr.
Wersja do druku
Tym co twierdza że mydło na mozg padło od onanizowania sie, szkło jest dobre, zapomnij zapnij i ciesz sie nowym nabytkiem.
Pzdr.
albo mieli duzego pecha i trafili na felerny egzemplarz (a wiadomo, że jeden niezadowolony narobi więcej wrzasku niz 100 zadowolonych).
grunt, żeby posiadacz był zadowolony (chyba, ze robi zawodowo, to jeszcze klienci muszą być zadowoleni :-)).
Zatem zobaczyć, ocenić samemu, najlepiej jeszcze zrobic jakąś większą odbitkę (np. A4 20x30) i jak się podoba, to nie zawracac sobie głowy.
Wózek - ostrzone na twarz dziecka, która jednak nie zmieściła się w płaszczyźnie ostrości IMO, zmieścił się wózek.
Samolot ok - przmknąłeś jednak więc nie ocenię precyzji AF.
Tego wnętrza nie oceniam bo nie zakumałem przedmiotu fotografii poddanego pod ocenę.
Nie potrafię ocenić po jednym nietrafionym zdjęciu z dzieckiem, czy to wada (stawiałbym bardziej na AF 10d niż szkło). Sam pewnie się zorientujesz, gdzie tkwi diabeł. Sądzę, że nietrafienie może być przypadkowe.
Wyczytałem już na tym forum o konstrukcji AF w 10D i że punkty pomiarowe są parę razy dłuższe niż kwadraciki, które widać. Zrozumiałem więc jak należy ostrzyć i dzięki wielkie temu za to forum :) Wnętrze zrobiłem na pełnej dziurze 24mm, F4, celowałem w stół tam w głębi zdjęcia.
Ja mam ten obiektyw dwa lata i od początku miał lekki luz.
Ja mam to szkło prawie rok. Kupiłem u towesiviego (dzięki chłopie) i prawie go nie odpinam. Nie zawracam sobie głowy jakimiś luzami, mydłami .../ Szkło jest b. dobre.
Używam 24-105/4is od 10 miesięcy i nic złego na jego temat /poza tym, że czasami brakuje mi swiatła i mocno winietuje na 5D/ nie mogę powiedzieć. Ostrzy szybko i pewnie, solidnie zbudowany, uniwersalny zakres, naprawdę dobrze przenosi kontrast i kolor. Do zastosowań w pełni profesjonalnych są "stałki" i tyle...
Co to znaczy do zastosowań w pełni profesjonalnych są stałki? Obejrzałeś może dzisiaj może jakieś Fakty, Wiadomości etc? Polecam, do wieczora jeszcze będą jakieś. Ci panowie, którzy po sejmie latają z d3 i 1d mk III stalkami focą? Oj kolego. Banialuki prawisz.
Ano tak - to przecież nie profesjonaliści. Stałek nie mają.
Do zastosowań w pełni profesjonalnych jest to co jest potrzebne, niezbędne i najwygodniejsze do wykonania danego zlecenia, tematu, zamówienia. A nie jakaś odgórna, z palca wyssana czy z sufitu wzięta prawda. Wszystko zależy od potrzeb.
Bolid F1 też jest w pełni profesjonalny jak i koparka też jest w pełni profesjonalna, prawda?
:-) Vitez, Himi! Macie rację... Użyłem skrótu myslowego. Jeżeli dla kogos 24-105/4is generuje zbyt słabą jakosć, to pozostają mu tylko "stałki". To miałem na mysli...:roll: