Czy odpadajace "denko" od obiektywu to norma? Bo u mnie bardzo latwo spada. Wydaje mi sie,ze gdzies czytalem, ze to bolaczka S5..
Wersja do druku
Czy odpadajace "denko" od obiektywu to norma? Bo u mnie bardzo latwo spada. Wydaje mi sie,ze gdzies czytalem, ze to bolaczka S5..
Niestety tak, musisz się do tego faktu przyzwyczaić
Kolejna sprawa. Aparat ma dopiero troche ponad tydzien a juz od paska zaczynaja odchodzic literki (Canon i Powershot), niby blahostka, no ale bez przesady! To chyba nadaje sie do reklamacji!
Aparat ustawiam w trybie nagrywania filmow, naciskam spust migawki i nic, robi sie zdjecie. Nie nagrywa sie film. Dlaczego? Czy cos gdzies zle ustawilem?
Masz racje! Mea culpa! 8)
Dzieki!:D
Witam,
widze ze wątek dotyczy ogólnie S5IS więc i ja się dołącze z pytaniem odnośnie tego modelu.
Mianowicie chciałbym sie dowiedzieć czy mogę bezpiecznie podłączyć do tego aparatu lampe która nie ma "współczesnej" stopki z pięcio pinowym złączem. Mam starego poczciwego VIVITARA Zoom thyristor 2500. Mierzyłem napięcie na stopie lampy i wychodzi kolo 12V. Na Tumaxie dedykowanym do canonow jest kolo 3-4V. Vivi jest fajną lampą i chciałbym jeszcze z nią popracować jeśli to możliwe. Prosze o konstruktywną opinię w tej sprawie.
Pozdrawiam
Ja z kolei mam pytanie czy w S5'ce jest mozliwosc robienia zdjec z interwalami? Jakos nie moge doczytac a jak ustawie wlasny czas samowyzwalacza :'delay' na 30s i zdjec np. 10 to robi serie zdjec po 30s. a przeciez chodzi o 10 zdjec kazde po 30s.
w S3 byla mozliwosc chyba do 100zdjec tak ustawic a w S5 zapomnieli o tym??
z gory dzieki za odpowiedz!!
Jedynym rozwiazaniem które udało mi sie znaleźć i które dzialolo by jak intervalowe zdjecia jest ustawienie wlasnej serii zdjec o przerwie i ilosci, i wykonanie ich na na ustawieniach manualnych, z dostosowanym przez siebie czasem naswietlania i przesloną.
Pozdrawiam
Dzieki !
Jeszcze jedna kwestia mnie nurtuje. Czy jedynym sposobem na to zeby na zdjeciu miec date i/lub godzine jest wstawienie jej poprzez program zoombrowser ? a jesli tak to czy mozna zrobic to 'hurtowo' a nie zdjecie po zdjeciu?
Moze pytania wydaja sie blahe ale to moj pierwszy canon i generalnie poczatki z fotografia. dzieki !