Cytat:
2. Mam Ci wymienic kawalki, tworcow, wkleic teksty? Sorki, ale za duzo roboty zebym Ci tu wklejal ciekawe tresci :) Moge podac paru Twórców - Fisz, Łona, Eldo - jak chcesz to zaraz siegne do zbiorow i podam wiecej :) Nie mowie, ze wszystkie ich kawalki sa super-mądre, ale warto sie zapoznac. Raczej nie znajdziesz tam za duzo o blantach, laskach, melanzach - mam nadzieje :D
wymienieni przez Ciebie twórcy to raczej hiphopowa awangarda, ale masz racje warto się zapoznać.
Cytat:
ad p.s. Nie rozumiem Cie zupelnie. Co te osoby mowily, ze Tobie chrzescijaninowi bylo to bliskie? Wlasnie poczytalem sobie teksty Behemotha - tez polecam lekturę. Mieszanie wplywow roznych religii z gadaniem o przyjsciu złego Boga - bliskie? :)
widzisz, jeśli bierzesz te teksty na poważnie, bez dystansu o którym pisałem wcześniej, jeśli jesteś osobą, która jak sam piszesz nie ma z ta kulturą wiele wspólnego, jeśli nie próbujesz spytać autora co chciał przez nie wyrazić. texty zespołów rockowych (a metal jest jakąś tam częścią rocka) często są pisane niezbyt wprost i branie ich dosłownie jest moim zdaniem trochę bez sensu.