jest jakas ksazka o nim lub pamietnik chetnie poczytam :)
Wersja do druku
jest jakas ksazka o nim lub pamietnik chetnie poczytam :)
Jest autobiografia:)
Du ju spik-a dat lęgłicz? :lol:
http://www.anseladams.com/
mialem z toba jakies sciecie, obrazilem Cie czy cos w tym stylu? bo nie wiem do czego piejesz, masz jakis zal do mnie o cos? bo zazwyczaj ludzie sa do mnie wrogo nastawieni, jesli nie uzyskaj ode mnie jednoznacznej odpowiedzi jak uzyskalem dany efekt, jedyne o czym pisza to szczegoly techniczne (przeplatajac w nich osobiste wycieczki) a kompletnie nie interesuje ich ogladanie zdjec. pokazalem NEFy, mimo, ze zwykle tego nie robie (zreszta poza Rolfem Hornem, malo jest fotografow, ktorzy ujawiaja jakiekolwiek tajniki warsztatu), na przykladzie, ktory zamiescilem widac wyraznie na ile bylo ingerowane przy konwersji do BW.
Czrny "spikam spikam" dzieki :)
ze mną nie, absolutnie, bo pieprzenie zdjęć w szopie mnie akurat ABSOLUTNIE nie interesuje (RSE wystarcza) - z zainteresowaniem czytałem natomiast kiedyś topic, w którym przekonywałeś, że cała obróbka to poziomy i kontrast 8) a co ciekawsze, niektórzy nawet wierzyli :mrgreen:
Cóż, wolę zdjęcia robione przy użyciu aparatu, oczu i głowy (akustyka dla przykładu) :roll:
no i nadal podtrzymuje to co pisalem wczesniej. (poza tym tak jak myslalem, musiales miec jakis uraz z przeszlosci, bo nadal nie ruzmiesz i nie wiesz jak - i sie nie dowiesz 8) ).
choc ty nadal bedziesz przekonany, ze dodaje do tego jeszcze czary mary i 3 kilo koksu, tyle ze nie masz pojecia jakiego.
pozdrawiam.
ludzie dajcie spokoj, all.. ma swoj patent ktory wypracowal wciagu kilku lat i nie chce sie dzielic tym , uszanujmy to ! ja wielokrotnie podgladalem foty all... i zawsze chcialem uzyskac takie efekty jak on , niestety marnie mi to szlo ale za to wyrobilem sobie robienie cz/b za pomoca krzywych i tez nie mowie jak :)
Zawsze osoby snobujące się na naturalistów, wrogów PS-a rekrutują się spośród totalnych laików, którzy choćby o szlachetnych technikach ciemniowych bladego pojęcia nie mają i żyją w złudzeniu, że zrobienie zdjęcia (czy to analogiem, czy cyfrą) to tylko pstryk-pstryk-uwaga-leci ptaszek!!! - a potem do labu i wiooo na papier!
Polecam zapoznać się nieco z historią fotografii, pooglądać albumy, odwiedzić Muzeum Fotografii, książki jakieś poczytać...
Nie, ja absolutnie nic nie czytam, nie oglądam i w życiu (tfu!) nie byłem w żadnym muzeum. Więcej, jestem ciemny (czornyj) jak tabaka w rogu :lol: a Adams to dla mnie facet z rodziny Adamsów (ten ciemny). Nie wiem, tylko skąd wiedziałeś, że jak robię zdjęcia, to wołam: "pstryk, pstryk-uwaga-leci ptaszek" - prorok jakiś? Do labu (to od laboratorium? jeśli tak, to biegam tam tylko z moczem) nie latam w ogóle, wszystkie zdjęcia drukuję na drukarce, na szarym papierze ...
"Zawsze osoby snobujące się na naturalistów, wrogów PS-a rekrutują się spośród totalnych laików" - kilka osób na tym forum przeczytało to z pewnością z wielkim zainteresowaniem 8-)