Wiec sie pochwalcie zdjeciami a nie :>
Wersja do druku
Wiec sie pochwalcie zdjeciami a nie :>
Masz tu z mojego egzemplarza
Pozdr
Artur
A ogladalem te fotki, ktore zamiesciles jeszcze w innym watku.
Ostrosc podobna z Twoim obiektywem osiagam bez "wyostrzania" .. swoja droga probowal ktos wywowlac ta sama fotke ze standardowa ostroscia 3 i 5?
Roznice nie beda az tak wielkie, wiem bo sprobowalem i patrzac moimi slepymi okami, to az tak bardzo roznic nie widzialem... owszem byly, ale nie az tak aby sobie wlosy z glowy rwac.
Ale... ja co do fotki IMG_09975.jpg... wyjatkowo mi sie podoba Ci powiem, kiedys tez takie bede robil ;-)
Fotki z wyjątkiem tych z meczów są wołane z RAW'a w C1 - nie są dodatkowo wyostrzane w fotoszopie czy czymś innym..
ee.. nie umiem robić zdjęć.. jeszcze dużo brakuje.. To zasługa modelki
Ładnie "wychodzi" to i fotki się udają..
Pozdrawiam
Artur
Bez podciagania ostrosci w dalszej obrobce - tak.
Ale w aparacie ustawiasz sobie co sie zywnie podoba, czyli taki efekt zdjeciowy jaki chcesz pozniej osiagnac w codziennym foceniu, w takim do jakiego ma ci sluzyc ten obiektyw.
Warunki laboratoryjnego czyli obiektywnego badania ostrosci to juz podalem gdzie maja. Do oceny uzytkowej nalezy zastosowac ustawienia uzytkowe. Tym bardziej ze ustawienie sharpness na 0 (czy tam najbardziej na minusie - zalezy od body) to totalny brak wyostrzania czyli kazda nawet Lka sie wysypie na takim zdjeciu z racji filtra antyaliasingowego przed matryca :roll: .