-
fICHU-zgadzam się,ale w dnie powszednie można iść bez obaw.Może ja jakiś szczęśliwy jestem,ale jak długo tam łażę to jeszcze nie spotkała mnie żadna niemiła sytuacja.
Micles-nie kojarzę o który kawałek Ci chodzi,ale jeśli szukasz dobrego miejsca na rolki w myślu to odwiedź dróżkę prowadzącą od różopola do restauracji.Bardzo gładki asfalt i latem można spotkać grupkę wymiatających gości na rolkach.
-
Chodzi mi o ten kawałek gdańskiej co jest taka wyrąbana górka jak się jedzie z Bydgoszczy w stronę osielska.
A co do tego asfaltu koło baru i koło zoo, to wiem że tam się jeździ na rolkach, ale ostatnimi czasy jest tam za dużo wiatru i w jedną stronę tylko jest fajnie, a spowrotem to już nie.
Edit : zmierzyłem już ten kawałek : 1200m. Czyli 10m/s średnio jechałem = 36km/h = dość szybko jak na rolki :D
Edit 2: odziwo sprawdziłem jaką wyciągam prędkość na tym asfalcie koło zoo : 32km/h
Trochę mnie to dziwi, że taka mała różnica, może szybciej już się nie da jechać?
-
Swego czasu na Przemysłowej (za izdebką) znajdowało się rewelacyjne miejsce - w XIXw spływiano tam drewno. Do niedawna pozostawione były tam zabudowania z tamtego okresu (prawie jak Łódź w Ziemi obiecanej) oraz nieomalże dziewicze (jak na ten region) plaże. Niestety, teraz ma tam siedzibę hurtownia Lewiatan i trudno mi coś więcej powiedzieć o tym, co z tego zostało.