zeby juz bylo wszystko jasne to dodam jeszcze ze trzeba uprzednio zainstalowac zhakowany firmware.Cytat:
Zamieszczone przez [DoMiNiQuE
Wersja do druku
zeby juz bylo wszystko jasne to dodam jeszcze ze trzeba uprzednio zainstalowac zhakowany firmware.Cytat:
to jest oczywiste ze po wgraniu boskiego wasiaware ;) kto by uzywal 300D gdyby nie ten hack ? :lol:Cytat:
Zamieszczone przez tpop
Dobra, może nie na temat tego wątku, ale nie będę zakładał nowego, skoro o tym już mowa.Cytat:
Jak to jest z szumami w 300D, z hakiem i bez niego?
Czy są takie same? Wydawało mi się, że 300D ma takie same bebechy elektroniczne jak 10D. Zdjęcia śluboweselne z 10D przy iso 800 są jak na 800 bardzo dobre.
Niedawno robiłem 300D - i przy iso800 to gorzej niż porażka. Te z 10D nie były mojego autorstwa, ale przeglądałem exify i starałem się robić podobnie, warunki byly podobne.
(na szczęście 300D traktowałem jako backup, ważniejsze zdjęcia mam na NPH albo press 800 (-: )
Czy te szumienie 300D ze std softem (aparat był pożyczony, nie mogłem w nim grzebać, tym bardziej, że nie miałem czasu) znika po wgraniu ,,boskiego wasiaware''? Bo spora część odszumiania ZTCW to przecież soft.
Powiem Ci, ze zaskoczyles mnie tym pytaniem, poniewaz mojego 300D shackowalem praktycznie od razu po kupnie wiec nie cieszylem sie dlugo oryginalnym softem. Z mojej obserwacji wynika, ze roznie to bywa z szumami przy ISO 800. nie raz sa okropne, az sie plakac chce ...a nie raz zastanawiam sie czy to naprawdem moim 300D byly zrobione zdjecia poniewaz szumy sa niezauwazalne. wszystko zalezy od warunkow oswietleniowych ...a moze od kaprysu aparatu? :lol:Cytat:
Zamieszczone przez minek
Warunki właśnie w obu przypadkach były podobne. Ciemny kościół - tam 1/30 i flesz ftfasz, sala weselna taka sobie, ale biały sufit nisko, tam flesz fsufit + mały odbłyśnik z kartoniku (na 420EX), czasy 1/30 - 1/60. I takie same dane czytałem z exifów z 10D, tylko że na 10D była 550EX i odbłyśnik był wbudowany, wysuwany.
Zatem to chyba kaprys (-:
Tez mi sie wydaje ze kaprys.Cytat:
Zamieszczone przez minek
Wasiaware nie ma zadnego wplywu na szumy - odblokowuje tylko kilka funcji w Custom Functions (i ogolnie cale menu Custom Functions), nie zawiera zadnych zmienionych algorytmow odszumiajacych czy cos :roll: .
No ale obiektywnie muszę stwierdzić, że takie kapryszenie mi się nie podoba.
Czy 10D też potrafi być tu kapryśny? Nie sądzę.
No to ja z tym D jeszcze poczekam (-:
W nocy z soboty na niedzielę miałem całkiem owocną nockę w ciemni, to jescze bardziej mnie przekonało, że nie warto się takich przyjemności pozbawiać.
Spokojnie, nie spiesz sie... nasza sekta nalezy do cierpliwych :twisted: :lol: :lol:Cytat:
Zamieszczone przez minek
Dzięki DoMiNiQuE,Cytat:
CF5: AF-Assist Beam / Flash firing
Człowiek całe życie się uczy.
[ Dodano: 15-02-2005 ]
Już mam te zdjęcia, Straszna lipa :cry:
http://madroz.w.interia.pl/Bielizna/index.html
Vitez napisał:Cytat:
Ja bym taki pokaz jak koncert potraktowal - koniecznie bez lampy by nie zabijac oswietlenia i wlasnie by uniknac odbic od dymu (czy to sztucznego czy np papierosowego albo kurzu).
No ja nie wiem przy słabym oświetleniu bez lampy eosem 300d w studio zdjecia pstrykac i moze jeszcze bez statywu. No chyba ze sie chce czarne jak murzyny zdjecia miec no ot wtedy mozna :wink:
Wydaje mi sie ze zdjecia z galeri powinny byc robione na ustaieniach Parameter 1(tam jest o 1 stopien zwiekszona barwa i, odcien i jaskrawosc). ZDjeciom brak zycia kolorystycznego