W podobny sposób organizowane są wystawy na wrocławskim rynku, jeszcze do tego celu używane są boxy (dość spore)... wystawy są dość regularne więc pewnie ten patent daje radę :)
Wersja do druku
Dominik, jak nie przejdzie?! Na 100% widziales kiedys siatkowke plazowa i zawieszona siatke na dwoch slupach wbitych w ziemie i naciagnietych wlasnie 2 linkami - przeciez to to samo. Nawet teraz mysle, ze wystarczyloby wypozyczyc takie slupy z siatka (bez siatki a tylko linkami) * 3 i poprosic firme o ich instalacje i po zawodach
muflon - macie tam jaka plaze ;)
ok ... muflon napisal, ze odpada wiec EOT.
pozdrawiam,
No nie, na deszcz to nie.. jak będzie padać to ogólnie jest klapa, kicha i to co się dzieje ze standem jest najmniejszym problemem ;-) - walić zdjęcia :) a bynajmniej ja się wtedy rzucam na focenie vortexów (chmurek kondensacyjnych) które będą się tworzyć za samolotami :) Tak jak napisałem, to jest "one shot".
Ale takie rusztowanie "warszawskie" (poza ewentualnym kłopotem z jego dostaniem tutaj ;-)) ma jeszcze jedną wadę: trochę się "rozpycha" w przestrzeni. Ale w sumie dopiszę jako wariant trzeci (pod względem priorytetu ;-))
Do czegoś (ideologicznie) podobnego doszliśmy na ircu. Skręcana konstrukcja z ceowników/kątowników, odpowiednio usztywniona :)Cytat:
Zamieszczone przez Rpoto
Muflon to jest chyba to, co może Ci się przydać.
Nazywa się to u nas Kątownik Perforowany. Jest też wersja Płaskownik Perforowany. Długość 2m (ok.30zł szt.), lub więcej do 5-6m, ale tną na wymiar.
Montaż bez prądu na śruby, łatwe mocowanie do podłoża(np. tzw. gwoździami calowymi) lub drut wygięty jak szpilki do namiotu.
Budowa szkieletu lub wykorzystać do łączenia płyt w narożnikach i przytwierdzania do podłoża.
Ściany tak jak już pisałem. Z odpowiednimi podkładkami i dobraną długością wkręta można przykręcić od środka. Problem pozostaje jak wyjść.:lol:
Daj znać jak powstanie prototyp.
Eeeee..., bok ma ok.1,6-1,8m wys ok.0,6m (cztery przęsła są już stabilne), a przy tylu zdjęciach to ile postawisz konstrukcji 1x1m=max 8 zdjęć (cztery boki) na poziomie dorosłego(ok.1,5m) i drugie tyle ewentualnie dla młodszych(ok.1m) pasjonatów lotnictwa.;-)
Chyba, że prawie na styk to max 12, ale czy to nie za gęsto?:roll:
Z luźnej kalkulacji z podanych informacji przez Cię wychodzi ponad 60 zdjęć.
Przy 1,6-1,8m to ogląda >3 os., przy 1m max 2os.
zalatw rusztowanie - takie jak na budowach sa. zrobisz z tego welkie kolo do ktorego bedzie mozna wchodzic(wiem-wtedy to nie jest kolo;) ) i foty bedziesz mogl na zewnatrz i wewnatrz powiesic.
Póki co chyba wygrywa koncepcja ircowa - czyli ceowniki + płyta:
Te małe podpórki przy podstawie to się jeszcze zobaczy, w zależności od tego co będzie można dostać w sklepie. Całość na śrubki, rozkładalna w 100%, stabilna (można zawsze dobrać odpowiednio długie "narty" i dodatkowo przybić je szpilkami w ziemię). Będę informował :) bo pewnie coś takiego się jeszcze komuś przyda kiedyś.
A o te ceowniki na spodzie to ludzie nie będą się potykać? Trzeba by to chyba jakoś zabezpieczyć.