No co Ty, nie widzisz?? ;)
Wersja do druku
No co Ty, nie widzisz?? ;)
A możecie opisać dokładnie w czym jest kiepskie??
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
czy nie wystarczy zmienić ustawienia lamp żeby zdjęcia nie były takie płaskie??
to możecie mi napisać o tym świetle??
Też kocham takich opiniodawców, co napiszą coś tak i nie wytłumaczą szczegółów nam zielonym :mrgreen:
W czym gorsze jest to światło od lampek za pare złotych więcej?
no na pewno nie można tak modelować światła jak pro, ale chyba w tym zakresie cenowym to całkiem wporzo.... czy się mylę?;]
Chyba nie jest gorsze po prostu :lol:
Podłączę się, bo o niedrogich lampkach mowa. Czy ktoś z Was miał styczność z takim sprzętem:
http://www.allegro.pl/item170080886_..._reg_1_16.html
W podobnej cenie jak Boling (250-tka), z tego co tutaj widzę na podstawie danych katalogowych to wyższa liczba przewodnia oraz szerszy zakres regulacji 1-1/16. Krótszy także czas ładowania, choć na tym mi akurat najmniej zależy. Co sądzicie?
ja mialem co prawda w sklepie, ale szybko stamtad ucieklem jak m i to pokazali. Nieawrto tracic nawet czasu aa ogladanie tego. Delikatnie mowiac musisz miec calkowicie zacienione studio zeby wyciagnac jakie kolwiek kontrasty a z ISO musialem podjechac do 800 na przyslonie 8 (sic!). A i to na pelnej mocy dwoch lamp...
EDIT:
Pozatym foto cela bardzo czesto niechce sie wyzwalac, a czasami sie zdarza ze wyzwala sie sama.
Dzięki!
A może przy okazji trafiłeś także na coś takiego
http://www.allegro.pl/item170348618_...32_3miast.html
Jak zauważyłem firma AFE ma dużo takich wynalazków, a wszystkie profesjonalne ;)
Edit: Dostałem taką odpowiedź od dystrybutora tych lampek:
"Lampy są z firmy Boling, jednakże fighters to ich najnowsza wersja. Są ulepszone np. przez regulacja jest 1/32, mocowanie jest uniwersalne i w całości metalowe (tego poprzednia seria nie ma)."
Jeśli rzeczywiście tak jest to propozycja chyba atrakcyjna, cena taka jak starej wersji, a 1/32 to fajna sprawa.
hej! dołaczam sie do pytania:) chciałabym kupić lampe jakas i niedrogi sprzet bowiem jestem poczatkujaca jesli chodiz o sprzet studyjny i to bedzie jednoczesnie moja nauka na błedach;) i nie wiem od czego zaczac ale nie chcialabym kupic czegos co mi nie pomoze
serio jedna lampa mi nie starczy plus bledna albo softbox by zrobic dobre zdjęcia w klubie?
klub w sensie- fajne sciany wystroj,nastroj;) bo wlasnie sie do takiej sesji fashion przymierzam
co doradzicie?
myslałam o jakiejs 250 Ws by kupic- ale nie wiem ktora ma przystepne ceny bo widze ze to Elfo drogie dosc...prosze o sugestie