szybkosc zapisu w korpusie (pretec 133 ver sandisk ultra/extreme)
mam pytanie o karty CF w kontekscie ich szybkosci zapisu ale nie na dysk a w body (nie interesuje mnie az tak bardzo odczyt ale wlsnie zapis)
w moim kregu zainteresowania sa:
1. pretec 4gb x 133
2. sandisk ultra II 4gb
3. sandisk extreme III 4gb
najchetniej kupilbym pretec'a bo mam od zawsze i nigdy sie na nim nie zawiodlem (metalowy i gwarancja "life time") a i cena jest najnizsza ale tak jak na poczatku zalezy mi na szybkosci zapisu w body i szybkim uwalnianiu bufora wiec ...
PYTANIE 1: czy warto przeplacac za extreme III i jak poprzednik napisal odczuc/ nie odczuc "zyciowo" ta/tej roznicy (?)
PYTANIE 2: a jesli nie to czy szybkosc zapisu w body miedzy 1 a 2 jest rowniz zauwazalna / niezauwazalna?
niestety w linku podanym przez kolekcjonera wczesniej nie ma porownania preteca z sandiskiem dla 5D wiec nie mam teorii w tym temacie
nie odsylajcie mnie prosze tylko do linkow z testowaniem szybkosci zapisu / odczytu przez czytniki (nie o to mi chodzi, nie potrzebuje szybkosci tutaj a w zapisie w body)
jesli macie jakies linki / czy doswiadczenie w tym wzgledzie bede wdzieczny
EDIT:umknelo mi:
Cytat:
Zamieszczone przez
MARANTZ
Extreme III (z tego co u siebie zliczyłem) jest szybsza od Ultry II realnie o około 30%. Mowa oczywiście o pracy z body. Na czytniku różnice są dużo większe.
wiec juz jedno pytanie z glowy -> warto ale co z porownaniem pretec x133 - sandisk extreme III (ma ktos doswiadczenie?)
dzieki i pozdrawiam,