Kwestia gustu i przyzwyczajenia, ja nie narzekam na PL. Jeżeli pracujesz od lat na 7PL - to wydaje mi się, że przechodzenie na wersję EN mija się z celem...
Wersja do druku
Ja korzystam z wersji 7.0 PL ale na lapie z angielskim systemem jest po angielsku. Na drugim kompie ma po polsku bo tam mam wersje krajowa windy...
Witam,
Zastanawiam się nad tym, którą wersję PS CS3 wybrać.
Czy to prawda, że w polskiej wersji językowej mogą występować błędy nie mające miejsca w wersji angielskiej?
W necie znalazłem wiele wzmianek dotyczących PS w wersji 7 i CS, gdzie niektóre funkcje, działające w wersji angielskiej sypały się w wersji PL ?
Czy w dostępnej na rynku literaturze autorzy bazują na nazewnictwie polskim czy angielskim ?
Dziękuję za odpowiedzi.
Wprawdzie nie CS3 lecz 2, wybrałem w wersji PL....
...ponieważ był tańszy i z darmowym upgradem do 3.
Niestety programy tanie nie są i kosztem oszczędności gotów jestem zrezygnować z komfortu. Wszystko zależy na której wersji pracowałeś dotychczas. Nie zauważyłem żeby jakieś konkretne funkcje programu w wersji PL stwarzały problemy (oczywiście poza skrótami).
Widzę, że jestem w mniejszości, ale od paru lat używam w firmie i w domu (niech żyje licencja Adobe na dwa komputery :-)) wersji PL, teraz upgrade do CS3 też mam po polsku - przyzwyczaiłem się :-)
pozdr.
Od wersji 4 do CS2 był zawsze do angielsku. Kiedy otworzyłem firmę kupiłem pakiet CS2. Miał być po angielsku, a przysłali mi przez pomyłkę po polsku. Najpierw byłem wściekły i chciałem to wymienić. Ale po dwóch tygodniach pracy na wersji PL w całym pakiecie CS2 przyzwyczaiłem się i teraz nie widzę różnicy :grin: . Nie będę wnikał w szczegóły, ale w wersji PL CS2 jest lepsza obsługa polskich czcionek - dotyczy to Photoshopa, Illustratora, Indesigna i Acrobata.
Jest jeszcze kwestia uaktualnień. W wersjach narodowych ukazują się one trochę później niż w wersji angielskiej.
W domu ENG International w pracy FR.
Wersji polskiej nigdy nie probowalem. Wystarczy jezykowa poprawnosc wersji francuskiej (ustawa o jezyku, ktorej tutaj sie bardzo przestrzega ...czego i Polsce zycze. Na pohybel "polskim" akantom, kopyrajterom itp. ...bo to razi nie tylko w targeta, ale i w nich samych. LETS KLIN POLISZ!)