wyniki testow.. ewentualnie jutro wrzuce 100% cropy dla niedowiarkow
50mm MKI:
1.8 lekkie mydelko :cry:
2.0 jest ostro :)
2.2 zyleta :D
Wersja do druku
wyniki testow.. ewentualnie jutro wrzuce 100% cropy dla niedowiarkow
50mm MKI:
1.8 lekkie mydelko :cry:
2.0 jest ostro :)
2.2 zyleta :D
słowo "crop" znaczy obcięcie, czyli 100% crop - to jest wszystko obcięte, to znaczy, że nie wrzucisz nic? :lol:Cytat:
Zamieszczone przez Jac
Jeżeli o mnie chodzi to niewiarę mam do ostrych fotek właśnie tylko przy f/1.8 i f/1.4 (w zależności od rodzaju 50-tki). Tak więc dla mnie nie jest zaskoczeniem mydełko, o którym wspominasz :)Cytat:
Zamieszczone przez Jac
OKI dziś po południu wrzucę - zabiorę córkę do studia pstryknę ale nie weim jak wy to robicie, że tu się wam pokazują zdjęcia. Dam najwyżej odnośnik do strony ale wytnę prawie całość zdjęcia tak by nie zmniejszająć fotki pokazać ostrość. I tak pewnie zajmnie z 6 MB :) Standartowo zdjęcia u mnie zajmują 36 mb..... więc trochę wytnę. Zamieszczony plik bedzie tiff bez obróbek wyostrzen itp. Ale teraz zmykam do W-wy bo mi się syn urodził w poniedziałek a nadal w szpitalu z żoną. Córkę muszę wysłać do przedszkola ..... ui mam nadzieję, że wieczorkiem znajdę chwilkę by wysłać fotkę. Jak nie to będzie jutro rano.
Musisz wybrać do testu obiekt bardziej płaski :wink: Tu masz tak małą głębię ostrości, że jakości odwzorowania nie ocenisz :cry:Cytat:
Zamieszczone przez djtermoz
NIe mogę wrzucić fotek na mój serwer - może do południa go uruchomią. Kiedyś zrobiłem zaraz po zakupie obiektywu http://www.fototok.tkb.pl/pt/photo.php?p=12604 tę fotke ale to jest skan z negatywu o niezbyt dużej rożdzielczosci. Po południu jak powiedziałem wrzucę. Zdjecia już wykonałem na szybko. Czas to 1/400 s, pełan dziura również będzie fotka na pełnej dziurze 17-40 - fotografowałem swoją dłoń a raczej jej wierzch .... :) Tak tylko do testu na szybko.
No i dobrze Ci pisali :) Owszem, jest nieźle, ale te fotki ostre nie są - nawet w centrum (napisy).Cytat:
Zamieszczone przez Cychol
:lol: nie bądźmy onanistami sprzętowymi :mrgreen: wiem, że przy 2,8 jest ostrzej, ale uważam, że za niecałe 400 zł jest to zupełnie wystarczające :lol:Cytat:
Zamieszczone przez muflon
Ależ ja nic innego nie twierdzę :)Cytat:
Zamieszczone przez Cychol