Właśnie tak, a raczej że nie ma to sensu.
Czy ja wiem czy pozytywne? :
Wersja do druku
Widzę, że jednak nie ma sensu używać Canona jako dysku przenośnego, niestety producent nie zadbal o to aby słuzył jako dysk przenośny, ale nie ma co od razu plakać, przecież kupowaliśmy aparat bardziej z myślą robienia fotek i ewentualnie zgrywania ich na kompa niż jako dysk przenośny.
ja NIGDY nie używam aparatu jako dysku i nie podłączam go do kompa .
A nuż jakieś złe prądy na niego przepłyną?:)
a taki czytniczek to bezpieczna sprawa:)
a w nowym kompie to zamiast FDD mam czytniki kart więc tu w ogóle problem nie istnieje.
Dobra , raz podłączyłem jak chciałem wgrać inny dźwięk migawki , ale do migracji danych z/na kartę pamięci tylko czytnik.
kurde ludzie dzisiaj pendrive kinga 1 GB mozna mieć za 30pln kurde 30PLN ... czy wy nie przesadzacie z problemem ?
BTW ... wgrać dzwiek migawki od marka III i bedzie GIT :loL:
wie ktos moze jak zrobic zeby eosa 400d wykrywalo jako dysk??
potrzebuje tego do odzyskania zdjec z karty CF...
nie posiadam czytnika
Nie prościej będzie kupić choć tani czytnik, na allegro uniwersalne już od 15 zl a dobry Hamy za 35, prościej i bezpieczniej.
Wydaje mi się (wydaje), że się nie da. Jest jakiś tryb w którym będzie można zgrać zdjęcia jakby były plikami na jakimś nośniku bez dodatkowego oprogramowania, ale to raczej nie jest bezpośredni dostęp do karty i jej systemu plików.
Chyba część osób źle zrozumiała pytanie. Chodzi aby komputer wyświetlał aparat jako kolejny dysk a nie jako urządzenie "Skanery i aparaty" bez przyporządkowanej litery dysku. Tak aby w "Mój komputer" wyglądał jak np. inna partycja czy pendrive.
Pisząc "kup sobie czytnik" nie pomagacie, ci ludzie zdają sobie sprawę że najprościej jest kupić czytnik, ale stawiają konkretne pytanie.
KONIEC DYSKUSJI!Cytat:
Zamieszczone przez "ktoś z dpreview.com