Dlaczego nie flagowy model czyli jednynka :)
Wersja do druku
Chlopie bierz 430EX i git. Nie bedziesz zalowal.
Hehe nie uwierzyl ale zawazyly wzgledy estetyczne:wink: kurde ale Mac'u idac to droga myslenia to jedyny sluszny zestaw to 1D,580EX i wszystkie szkla z serii L (oczywiscie wersje najjasniejsze). Kazdy musi sam w pewnym momencie powiedziec sobie stop. Ja doszedlem do wniosku ze nie kupuje 430 bo narazie mam licho z kasa. Kupie 420, pozniej kupie 590 i bede miec dwie lampy.Cytat:
Liquidsound to dlaczego nie kupiłeś 300D tylko 350D? Ile kasy by Ci zostało na szkła...hohoho.
Nie warto kupować akcesoriów, które nie są już produkowane. To moje zdanie pragmatyka i handlowca.
Ale 420 nie ma ładnego wyświetlacza ŻART. Czy 420 ma E-TTL 2 ? Czy w ogóle jest to wynalazek wart zachodu?
Lampę chciałbym kupić nową więc jeśli ktoś wie gdzie jeszcze można kupić nową 420 w tak dobrej cenie jak piszecie to dogłębie przemyslę sprawę. Używanej lampy nie kupię, bo to tak jak kupić używane opony. Niby nowe, a jednak zjechane
E-TTL II to funkcja body a nie lampy. O ile wiem to róznica jest w funkcji uwzględniania informacji o odległosci przekazywanej przez obiektyw/body do lampy której to funkcji 420stka nie ma. Ale to podobno znaczaco nie wpływa na polepszenie/pogorszenie dzialania lampy. A nowa 420stke mysle, że baaaardzo ciężko kupić. pozdrawiam
No fakt Źle się wyraziłem Chdziło mi Czy lampa obsługuje E-TTL 2 :-)
Trochę więc dziwi mnie pisanie kup 420, bo jest tańsza. Owszem, ale nie jest nowa. :-)
to tak nie do konca 5 stówek... jesli kupisz 580 do końca roku i wyślesz kupon cashback dołaczany do 400D czy 30D, jesli sam go nie posiadasz to pewnie ktos z forumowiczów ma niewykorzystany i chętnie Ci nieodpłatnie(naiwny jestem prawda?:D) odstąpi, to Canon zwróci Ci 50e i nagle róznica miedzy 580 a 430 staje sie naprawde niewielka... stad włąsnie stojąc przed podobnym dylematem 430 a 580 wybralem ta drugą i wczoraj stałem sie jej szczesliwym posiadaczem :mrgreen:
wiec idąc Twoim tokiem rozumowania... Canon ma na zbyciu 50e tylko musisz im podac konto :D
Mam i mogę wysłać, na koszt chętnego.
Dodam, że dawałem ogłoszenie o posiadniu całej cashback.
W temacie lamp i sprzętu, to nadmiar funkcji jest mile widziany.
Kupując nową 430 i sprzedając, bo potrzebna jest 580, to myślę że kosztuje ona jakieś min.200zł więcej.
Dodam, że 580 to jest lampa i ST-E2 w jednym.