a wkladasz go w ktorej czesci plecaka? od gory czy od dolu?
Wersja do druku
a wkladasz go w ktorej czesci plecaka? od gory czy od dolu?
ja go wkladam od dolu i bokiem i daje rade. od gory faktycznie neiwygodnie..
update:
- po drugim wypadzie na stok podlamala mi sie klamra od pasa biodrowego, nadal trzyma, ale lada moment moze odpasc. bedzie trzeba kleic :/
- po zapakowaniu sprzetu jest ciezki plecak ale da sie z nim jezdzic. po wladowaniu statywow dwoch (w sumie kilo wiecej) juz jezdzic sie odechciewa ;)
tak btw. ma ktos moze namiar na super lekkie statywy (mniej niz 0,5 kg), ale zeby daly sie rozlozyc do metra wysokosci i utrzymaly lampe.
btw2. namiar na lekkie i mocne lampy tez bylby mile widziany ;)
Fajny teścik, dzięki.
A może coś takiego?
http://abitus.pl/sklep/polka.php?IdK...egolyIdPrd=455
Ja mam bo potrzebny mi był naprawdę lekki i przenośny statyw, jak na cenę 30 zł to jestem miło zaskoczony ;) rozkłada się niby do 1,20 m ale to 20 cm to wysunięta kolumna - co już mocno kładzie stabilność, ale z samymi nogami rozłożonymi nie jest tak źle, a wymagania w sumie spełnia - przy 1 m jest dość stabilny a waży nieco ponad 0,6 kg. Jeśli ma być do lamp to tym bardziej nie będzie przeszkadzać raczej mała solidność wykonania.
Używam normalnie z aparatem i jest nawet ok. Prawie 2 kg dużego statywu który po złożeniu miał z 70 cm nie chciało mi się nosić, a ten mogę mieć przy sobie i nie czuć że noszę coś dodatkowego, poza tym bez problemu mieści mi się do plecaka.
no ja mam dwa statywy co waza po 0,5 kg. po zlozeniu maja 30 cm po pelnym rozlozeniu ponad metr, wiec wszystko co wazy wiecej odpada :P
A ile cię kosztowały?
ktos pytal, czy ten plecak uchroni sprzet jak sie na niego wywali na plecy.
uchroni. wczoraj zaliczylem dwie gleby na zawodach indor IV na sliskiej powierzchni i dwie gleby wlasnie na plecy przygniatajac calym swoim ciezarem! caly sprzet w srodku. wszystko ok. wiec polecam :P