Myślę o pełnej klatce.
Wersja do druku
Myślę o pełnej klatce.
Napisales w pierwszym poscie ze masz 17-40L wiec moze go troche pouzywaj z analogiem i zobaczysz jakiej ogniskowej najczesciej uzywasz.
Też tak sądzę, 28 2.8 będzie git. Czytałem na otycznych, że jest nie najgorszy.
Co myślicie o testach na optycznych... ?
jeśli było pytanie o analog to chyba tylko pełna klatka? no chyba, że aps?
Ja tam nie zaprzestałem korzystania z EC i uwazam to za bardzo dobry fitcher. Jak dziecko mi biegnie to patrze w punkt gdzie ono jest i pstrykam. Czasami nie ma czasu na przekadrowywanie przy małych dzieciachach :-).
Pozdrawiam
Paweł
O obiektywach to się nie wypowiem, ale w kwestii puszek...
Eosa 33, można dorwać czasem już za 499 (kup teraz) na Allegro i to w świetnym stanie.
Sam miałem 30stkę i miło ją wspominam, ale teraz wsiadłem na Eosa 3 z gripem...kawał kloca, ale jesli chodzi o pomiar światła no to widać za co sie płaci, co faktycznie przy slajdach może mieć decydujące znaczenie. Porównywałem jego wskazania ze światłomierzem Sekonick no i wychodziło mi dokładnie to samo... no podjarałem się, przyznam to otwarcie.
Z pejzarzu zadań domowych nie odrabiałem, ale do ślubnej reporterki to toto się nadaje.
Ogólna konkluzja ma jest taka- slajdy sa drogie, więc żal bylby skrzaczyć coś sprzętowo.
30/33 to chyba dobre rozwiązanie, to jest sprzęt "rozwojowy", jak powiedział kiedyś kolega z pracy.
I ładnie wygląda:!: :!: :!:
Jestem zadowolonym uzytkownikiem m.in. EOSa 3 i powiem jedno wart swojej ceny mimo ze dalem za niego dosc duzo - bo mam go jakies 4 lata albo cos kolo tego.... utwierdzam sie w tym przekonaniu za kazdym razem gdy zapinam szklo do nie i spogladam przez wizjerek..... pieknie... i tak jak dzisiaj gdy odbieram swoja Velvie lub Realke z wywolania lub wyciagam ILFORDZIKI z koreksu... wiem co pisze bo uslugowo walcze cyframi 350d,20d, 5d
.... rzucenie slajdu na sciane ..och , ach .... i wszystko naswietlone jak nalezy... EOS 3 ....
nie uzalam sie nad cyfra ale po prostu .... moje rece i serce pasuje do EOSa 3