no niestety inna sprawa że to na razie są strasznie badziewne produkty .... i muszę się nagimnastykować aby wyglądały przynajmiej tak ..... ;)
Wersja do druku
no niestety inna sprawa że to na razie są strasznie badziewne produkty .... i muszę się nagimnastykować aby wyglądały przynajmiej tak ..... ;)
Wydaje mi się, że potrzebujesz czegoś czarnego za aparatem. Ustawić to tak aby nic jasnego nie odbijało się w etykietce.
Z napisami jest często problem. Bardzo lubię używać w takich zdjęciach światła z kontry ale wtedy napisy są zazwyczaj ciemne, dlatego robię dodatkowe zdjęcie ze światłem od przodu i nakładam.
Skombinuj czarny brystol i wytnij w nim otwór na obiektyw wg fi, i przez ten otwór fotografuj. Później dać znać czy daje efekt! :)
very thx
czesto jak sie nie ma doskonalego namiotu i tkd w studio i zaplecza technicznego
czeba sie wpomagac PS`em
przynajmniej ja tak robilem
A ja ma w związku z tymi zdjęciami pytanie.
Jakiej mocy światła ciągłego należy użyć by uzyskać efekt taki jak np. 100Ws. Oczywiście chodzi mi o jakiś wzór przelicznik w stosunku do długości naświetlania. Słyszałem kiedyś że 100Ws to ilość światła jaką w siągu 1/1000s lampa wysyła i jest to odpowiednik ilości światła jaką 100W zwykła żarówka wysyła w ciągi całej 1s, ale nie wiem co o tym myśleć. Ktoś jest w stanie rozwiać moje wątpliwości?