wroce do domu (jestem jeszcze w pracy:( ) to sprawdze jeszcze raz.
otworzyc otwieta ale edytowac nie mozna.
no ale dla pewnosci bede jeszcze probowala.
Wersja do druku
wroce do domu (jestem jeszcze w pracy:( ) to sprawdze jeszcze raz.
otworzyc otwieta ale edytowac nie mozna.
no ale dla pewnosci bede jeszcze probowala.
Witam!
Z 30D dziala bez problemu u mnie, zarowno wczytuje jak i edytuje , a takze eksportuje do TIF lub JPG. Troche ta obsluga w tym wzgledzie dziwna, ale moze to wlasnie tak ma wygladac ze bierze sie kawal drewna (RAW) na warsztat, obrabia , obrabia , a potem do galerii wywozi gotowa rzeźbę tzn. eksportuje :-).
Pozdrawiam
Paweł
sprawdzilam pliki z 10d i tez wszystko ok.
o co chodzi...?
Ktos pomyslal i dodal do AL funkcje ktorej moim zdaniem najabardziej mu brakowalo - wyswietlanie zdjec na biezaco sciaganych z EOS Capture:
http://www.adobe.com/cfusion/webforu...read=y#3978078
Witam
Mam pewien kłopot z lightroomem, otóż wygenerowane tym programem zdjęcie, wyświetlone np. w Gimpie znacząco odbiega i kolorem i światłem od tego co widzę w lightroomie. Nie mam tego problemu korzystająć np. z DPP.
Czy można coś zrobić z tym fantem??
Stawiam na ustawienia przestrzeni kolorów - pewnie z AL wychodzi ci AdobeRGB zmień na SRGB i powinno byc ok
próbowałem na wszystkich (trzech ustawieniach) i nadal nie jest tak jak powinno
to jednak kwestia profili, już doszedłem do ładu, dzięki za pomoc
nie chcę tworzyć nowego wątku - a kwestia jest następująca: przy podglądzie miniatur w trybie "biblioteki" w narożniku jest wyświetlany kolejny numer zdjęcia w tejże. Czy można zmienić samodzielnie kolor ramki i tekstu z tym numerem - potrzebne mi coś bardziej kontrastowego. W ustawieniach nie umiem się niczego doszukać :(