to kamień z serca, bo już zaczynałem wierzyć, że aparaty w srebrnej obudowie nie potrafią zrobić dobrego zdjęcia... :D :lol:Cytat:
Zamieszczone przez Mori
Wersja do druku
to kamień z serca, bo już zaczynałem wierzyć, że aparaty w srebrnej obudowie nie potrafią zrobić dobrego zdjęcia... :D :lol:Cytat:
Zamieszczone przez Mori
To wychodzi na to ze nie uzywacie (albo nie daj co nie umiecie ;) ) uzywac spota !!!!!!
RAW ok mozna cos zrobic ale nie ma to jak spot !!!!! naprawde wielokrotnie sie przydawał
a tak powaznie to poto macie cyfre zeby stwierdzic czy spieprzyliscie pomiar swaitła i poprawic to nastepna klatka ;)
No nie wiem jak Ty, ale ja mam cyfrę żeby robić zdjęcia. ;)Cytat:
a tak powaznie to poto macie cyfre zeby stwierdzic czy spieprzyliscie pomiar swaitła i poprawic to nastepna klatka
Niedzwiedziu, 10D czy tez 300D nie posiadaja spota.. bo ten pomiar na srodku kadru ktory jest spotem nazwac niestety nazwac nie mozna.. podobnie jak pomiar swiatlu w punkcie ustawienia ostrosci...
a to wiem ze nie ma i dlatego pytałem jak sobie radzicie :) bez spota ?
O, dobrze gada, polać mu. Ja robię dokładnie tak samo.Cytat:
Zamieszczone przez Mori
sprzeczacie się czy to Raw czy Jpeg!
A co jest najważniejszą istotą każdego zdjęcia: sposób przekazu tego co się ujżało, czy to będzie namalowane czy też może wyżłobione dłutem jest nieważne liczy się efekt końcowy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!