Też ostatnio zrobiłem tego typu zdjęcie. Oczywiście wężykiem własnej roboty. Czas to 270sek (4,5min), film to FujiFilm Superia 200 :) a obiektyw Pentacon 30mm przy 1:3,5. Niestety mieszkam na parterze i latarnie to wróg nr 1.
Wersja do druku
Też ostatnio zrobiłem tego typu zdjęcie. Oczywiście wężykiem własnej roboty. Czas to 270sek (4,5min), film to FujiFilm Superia 200 :) a obiektyw Pentacon 30mm przy 1:3,5. Niestety mieszkam na parterze i latarnie to wróg nr 1.
No niestety-w mieście nie da rady zrobić fajnych fotek gwiazd, ale tobie się to udało;) Fajna fota, chociaż niebo prawie jak za dnia wygląda.
To fakt. Właściwie to zdjęcie zrobiłem jedynie żeby przetestować nowy nabytek (wężyk :-) ).
Kurcze ciekawe ile czasu facet potrzebował na zrobienie takich zdjęć
http://www.firstlight.com/search/lig...7908dd274f110e
:rolleyes: :lol:
Pare godzin pewnie. Jak tylko uporam sie ze sesja to siade do zdjec z teleskopu.
A wężyk to najlepiej (moim zdaniem) kupić taki z allegro, za kilkanascie złotych, z blokadą oczywiście. Używam dwóch, w różnych systemach i jestem bardzo zadowolony. A ich paskudnym wyglądem samoróbek nie należy się przejmować, w końcu używa się tego sprzętu głównie w nocy ;-)
pilot wygodniejszy od wężyka... a takie nocne zdjęcia zazwyczaj okazują się niezwykłe... Tu było tylko 30 minut naświetlania... a ciemno było jak w d***... nie spodziewałem się, że wyjdą szczegóły na Tatrach...
No to Ci piękniaście wyszło :D