byles na pomorskiej i lwowskiej?Cytat:
Zamieszczone przez kongi
Wersja do druku
byles na pomorskiej i lwowskiej?Cytat:
Zamieszczone przez kongi
himmmmm - nieCytat:
Zamieszczone przez santiblue
pomorska - to takie male cos w siedzibie LOK-u na parterze ?
a na lwowskiej - to nawet nie wiem czego szukac ...
tak na pomorskiej schodkami i na prawo. chlopcy maja czasem dziwne rzeczy a jak kiedys dzwonilem to mieli ta sigme na stanie
na lwowskiej jakis komis jest nie bylem ale slyszalem wiec mozna w koncu sprawdzic
Nie wiem jak dobry 17-40 ma Muflon, ale ja swój 17-40 sprzedałem po tygodniu testów - będąc załamany tym obiektywem określiłbym go mianem "syf totalny" za taką kasę, że wole plastikowy KIT Canona 18-55 niż ten syf - choć to podobny syf ale chociaż tani. Jednak prpoponuję przekonać się za własną kasę o jakości szkła - to trafia do przekonania najlepiej - do mnie trafiło, więc nie przekonuję na siłę tylko polecam własne doświadczenia, a nie czyjeś rady? Sigmy nie sprawdzałem, ale skłoniłbym się do wyboru obiektywu stałoogniskowego jak tu niektórzy mądrzy ludzie radzą.
Kurcze, znowu... przyjmij chłopie w końcu do wiadomości, że 95% posiadaczy bardzo chwali sobie ten obiektyw, a głosy takie jak Twój są wyjątkowe! Twój egzemplarz obiektywu może i był felerny, ale jak słyszę, że na tej podstawie twierdzisz "17-40 to syf" to mi się scyzoryk w kieszeni otwiera...Cytat:
Zamieszczone przez Szymański Adam
Ja od początku mam problem z BF w moim 10D (i z każdą wizytą w serwisie jest coraz gorzej :-() jednak nie krzyczę na lewo i na prawo że "AF w 10D to syf". Wręcz przeciwnie, uważam że 10D to bardzo dobre body, tylko akurat trafił mi się felerny egzemplarz.
Ja sie zgadzam ... szkoda ze nie kosztuje chociaz troche mniejCytat:
Zamieszczone przez muflon
Porownujac - uznawany tu przez wielu jako dobre szkło 28-135IS USM - 17-40 jest
naprawde dużo lepsza... dużo - szkoda że 2x droższa
Ja osobiscie uważam że stwierdzenie że 17-40L jest dosc podobne do 18-55 jest
raczej w kategoriach żartu niż porównania...
miałeś wymienić na inny egzemplarz... czy przetestowałeś inny model?Cytat:
Tak, faktycznie - naprawdę chciałem inny egzemplarz i sprzedawca go miał, ale przekonywał mnie, że w 2-gim 3-cim i każdym następnym egzemplarzu będzie to samo. Zresztą twierdził, że ma 3 podobne reklamacje do mojej, gdyż ludzie oczekują cudów po tym obiektywie i dodał, że w analogu on spisuje się znacznie lepiej. Dlatego też kupiłem 100/2,8 makro - który mnie oczarował jakością obrazu. Teraz to już zapewne poczekam na testy ludzi jakiegoś innego obiektywu - szerokiego kąta - być może o stałej ogniskowej. Nawet jeśli on (17-40/4L) jest niezły w stosunku do innych (zawsze musi być jakiś punkt odniesienia) - to wyobrażam sobie jakie są te inne do których ludzie porównują tą L-kę.
"Kongi" - żartem to jest cena 17-40/4L w stosunku do KIT-owego obiektywu. Moja ocena jest czysto subiektywna i nie zamierzam tu nikogo przekonywać "o wyższości świąt Bożego Narodzenia nad świętami Wielkiej Nocy", dzielę się tylko swoimi uwagami ku przestrodze dla tych co się mocno liczą z groszem.
z calym czacunkiem, ale plakac mi sie chce jak to czytam.. :lol:
Rety... i ty to łyknąłeś... Ciekawe kiedy sie nauczysz by nie ufac sprzedawcom i samemu sprawdzac.Cytat: