Jedno mogę odradzić - statywy z elfo.
Najbardziej badziewnw statywy na rynku!
Czajnickie też się sypią.
Jak statyw to raczej manfrotto.
Wersja do druku
Jedno mogę odradzić - statywy z elfo.
Najbardziej badziewnw statywy na rynku!
Czajnickie też się sypią.
Jak statyw to raczej manfrotto.
czy to naprawde, az taka duza wada z ta regulacja?(pytam, bez zlosliwosci, chce sie dowiedziec) elfo mobilighty maja tylko 3 przeslony i regulowane skokowo. wprawdzie quant ma juz piec przeslon, regulowane plynnie, ale czy w praktyce to duzo lepiej? i jeszcze co do mocy lampy: naprowadzcie mnie czy dobrze rozumie. Lampa 600Ws, blyskajaca z moca 1/8 to tak jak lamapa 75Ws blyskajaca z pelana moca?
Praktycznie wszystko zalezy od tego co fotografujesz. Czasami lampe trzeba przystawic dosyc blisko, wiec wiekszy zasieg regulacji jest bardzo wskazany.Cytat:
Zamieszczone przez beachcomber
Tak.Cytat:
Zamieszczone przez beachcomber
Używam dwóch lamp QUANT 500 z softboxami 60x130, 500x90, 75x75.
Wielokrotnie używałem pełnej mocy (przynajmniej jednej lampy). Wniosek: nie kupuj nic słabszego.
Zakres regulacji : zawsze za mały - czesto w określonej przestrzeni nie ma jak odsunąć lampy.
Często przewożę lampy. Kupiłem z Funsports futerał na statywy. Mieści dwa AST-4 oraz jeden W-802, dwie parasolki i uchwyt do blendy.
Miałem wcześniej softboxy z Funsports: te z ELFO składam i rozkładam kilka razy szybciej.
Pozdrawiam
Wiesiek
czyli sofboxy z funsports pasuja bez problemu do lamp elfo quant? wiem, ze powinienem pytac u zrodla, ale oni nie wiedza... jak sie miewa tak ogolnie wspolpraca quantow z softami od funsportsa? cholera, co 10 min zmieniam zdanie :( nowa koncepcja: lampy quant i cala reszta (statywy, softy, itp) od chinczykow...
jest jeszcze taka,że do quantów możesz zainstalować żarówkę modelującą o max mocy 250 W, a do mobilight tylko 100 W.
Mocowanie softa to tak naprawde kwestia odpowiedniego pierscienia (speedring'a) laczacego softa z lampa. Nie daj sie zrobic na uniwersalne tylko kup pierscienie pasujace do elfo i po klopocie.