podpisuje sie pod tym jak najbardziej, czy to w poludniowej stolicy czy w polnocnej stolicy UK jest identycznieCytat:
Zamieszczone przez mor_feusz
Wersja do druku
podpisuje sie pod tym jak najbardziej, czy to w poludniowej stolicy czy w polnocnej stolicy UK jest identycznieCytat:
Zamieszczone przez mor_feusz
To była odpowiedź na "niech jadą wszyscy" i opis sytuacji w której się znajdziemy jak "wszyscy" wyjadą.Cytat:
Zamieszczone przez JSK
Żeby założyć firmę w Polsce to trzeba mieć pieniądze, a te łatwiej zarobić za granicą niż tutaj. Mnie się wcale nie uśmiecha dalej pracować tutaj za grosze, bo przy takich zarobkach kupno mieszkania czy choćby lepszego samochodu (nie wspominając o różnych hobby i np. komplecie "L"-ek ;)) to pakowanie się w kredyty i życie w strachu "a co będzie jak strace pracę? Zabiorą mi chatę?".
To nie ja zrobiłem taki burdel z tego kraju. Mam klepać biedę bo się tutaj urodziłem? Bo to moja ojczyzna z piękną historią i wygraliśmy bitwę pod Grunwaldem? ;)
niestety moim zdaniem tak:)ale bez przesady oczywiście. jak się nie da tutaj wyżyć no to faktycznie nie ma co się męczyć.Cytat:
Zamieszczone przez MMM
na wojnie nasi dziadkowie nie powiedzieli - "a pier***ć to wszystko, mamy walczyć za ten kraj bo tutaj się urodziliśmy i wygraliśmy bitwę pod Grunwaldem?" i nie wyjechali do USA bo tam było w miarę spokojnie.
I tu mnie złapałeś ;)Cytat:
Zamieszczone przez MMM
Wiesz... do nas tez przyjezdzaja ludzie do pracy.Cytat:
Zamieszczone przez Fotos
Jedni wyjezdzaja, bo za 1000pln sobie tu nie radza, a inni (ze wschodu) ciesza sie, ze taka maja.
Obawiam sie ze bardzo niedlugo. Ci ktorzy maja wlasne biznesy i daja miejsca pracy tez powoli zaczynaja uciekac tam, gdzie koszt prowadzenia dzialalnosci jest znacznie nizszy a przepisy... szkoda nawet zaczynac o przepisach.Cytat:
Zamieszczone przez Jac
Wiec dla tych ktorzy zostana wcale nie bedzie lepiej za dlugo.
ja mam na mysli moich znajomych, pilota, architekta, wlasciciela sklepu internetowego, wlasciciela sklepow z elektronika, paru ziomali z zoliborza itd... wszyscy sabie swiertnie tutaj radza - nie kwekaja jak jest zle tylko robia swoje i super na tym wychodza... czy za granica zarabiali by lepiej? pewnie tak ale to kazdy musi sobie odpowiedziec co jest dlaniego najwazniejsze/najlepsze
dlatego jak napisal MMM ze miernota zostaje a super ludzie wyjezdazaja to odrazu stana mi przed oczami autobus z PL do londynu, jak ktos nie widzial niech zobaczy - jaka smietana wyjezdza :mrgreen:
fakt wyjezdzaja tez zdolni ale oni wroca ;-) beda przysylac rodzinie pieniadze, kupowac tutja mieszkania itd... to tez napediz nasza gospodarke... trzeba pamietac ze im wiecej osob wyjezdza tym wiuecej $$$$ wplywa do kasy naszego panstwa...
W warszawie nie kupisz dzis nowego mieszkania ponizej 6k zl/m^2 - ale to tylko miernote na to stac :mrgreen: bo mieszkania schodza na pniu
Tu masz racje. Tylko komu sie che siedziec 24h w autobusie jak mozna w 2h samolotem. (zgadzam sie z Toba, ogrom kterynow przyjezdza)Cytat:
Zamieszczone przez Jac
Juz tak robia. Kupuja, kupuja.Cytat:
Zamieszczone przez Jac
Teraz tak, bo sa mlodzi i (na szczescie) malo choruja.Cytat:
Zamieszczone przez Jac
Zobaczymy jak beda starsi, lub beda chcieli skorzystac z naszej sluzby zdrowia, czy chocby wyzyc GODNIE z emerytury 8-)
cholerka.... wygranie bitwy pod Gruenwaldem ;) nic nie zmieniło.... i tak staliśmy na przegranej pozycji ;) ale TERAZ mamy szansę..... z resztą zawsze mamy szansę, ale jakoś nasza mentalność nie pozwala tego dostrzec i dalej jest jak jest